BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

​Eerste Engelstalige mbo-opleidingen regio Brabant van start

26 september 2017

Op maandag 28 augustus was de kick-off van twee Engelstalige mbo-opleidingen: Summa International Engineering en Summa International Business. Het Summa College biedt als tweede mbo in Nederland volledig Engelstalige opleidingen aan. Het streven is om binnen vier jaar minimaal zes internationale opleidingen in diverse sectoren aan te bieden. De Provincie Noord-Brabant ondersteunt deze ambitie en heeft subsidie toegekend.

Tijdens de kick-off maakten de 41 studenten kennis met elkaar, de docenten en organisaties uit de regio zoals KMWE en Brainport Development.

Twee erbij in 2019

Dit jaar starten ook de voorbereidingen voor twee andere Engelstalige opleidingen: Aviation Services en Fashion. Deze zullen naar verwachting in 2019 van start gaan. Beide werkvelden kennen een sterk internationaal karakter waarbij Engels regelmatig de voertaal is op de werkvloer.

Internationalisering

De Engelstalige opleidingen zijn resultaten van het project ‘Summa International’, waarvan het Summa College de uitvoerder is. Het project sluit aan bij het programma ‘We are the future’, dat wordt uitgevoerd door gemeente Eindhoven en Brainport Development. Met deze opleidingen speelt Summa in op de globalisering en de daarmee samenhangende vraag om internationalisering van het onderwijs.