BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Eerste It’s Your World Design Event tijdens DDW 2017

31 mei 2017

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven in 2017 vindt de eerste editie van het It’s Your World Design Event (WDE) plaats, een vierjaarlijks internationaal evenement gericht op de toekomst voor creatieven uit de hele wereld. WDE bestaat uit een Booster Conference, een People’s Pavilion, acht Creative Embassies en twee Lab Squares die allen een eigen programmering brengen rond de hoofdthema’s Food, Health, Urban Transformation, Data, Climate Action, Intimacy, Robot Love en Mobility & Energy.

De toekomst
De naam zegt het al, It’s Your World Design Event gaat over onze toekomst en hoe die eruitziet. De stad is de toekomst, maar wat is de toekomst van de stad? Hoe wonen we, hoe verplaatsen we ons, hoe eten we, hoe worden we oud? Het zijn een paar vragen die straks heel anders worden beantwoord dan nu. Design, technologie en innovaties gaan een steeds grotere rol spelen in het beantwoorden van die vragen, waarbij het sociale aspect centraal staat.

Dilemma's
De wereld staat door een groeiende wereldbevolking voor dilemma’s die radicale verandering vergen. WDE nodigt toekomstmakers – van alle disciplines, van jong tot oud – uit om tijdens de DDW deze toekomst samen te vormgeven via het ‘Do by learning – Learn by doing’ principe. Om het echt een It’s Your World Design Event te maken en samen te redeneren, experimenteren, delen, piekeren, theoretiseren, maar ook te confereren, performen, luisteren en feesten.

Transformatie
“De vraag is niet alleen welke toekomst we willen en hoe we die ontwerpen, maar ook hoe we daar komen. De toekomst begint in de wereld van vandaag. De uitdaging is hoe we de transformatie gaan vormgeven”, aldus Martijn Paulen, Directeur Dutch Design Foundation. “Creatieven spelen bij de zoektocht naar oplossingen een belangrijke rol. Het World Design Event is een wereldwijde reünie voor denkers en doeners, voor onderzoek en het delen van kennis, concepten en ideeën.”


People’s Pavilion tijdens It’s Your World Design Event, door Overtreders W / bureau SLA

Programma

WDE bestaat uit vier programmaonderdelen, die allen een eigen programmering verzorgen:

  • Booster Conference; een internationale conferentie waar visionaire sprekers en jong talent bespreken hoe design een bijdrage kan leveren aan oplossingen voor de toekomst.
  • Acht creatieve Embassies; waar tijdens WDE de uitwisseling van ideeën plaatsvindt op het gebied van Voedsel, Gezondheid, Stedelijke transformatie, Data, Klimaat, Intimiteit, Robotliefde en Mobiliteit & Energie.
  • People’s Pavilion; het People’s Pavilion op het Ketelhuisplein is het kloppend hart van WDE. Een tijdelijk gebouw van, voor en door mensen. Overtreders W en bureau SLA tekenen voor het ontwerp van People's Pavilion. Het wordt een 100% circulair paviljoen, het ontstaat volledig uit geleende materialen. Na de DDW krijgt iedereen zijn spullen weer terug, heel en ongeschonden - alsof er niets gebeurd is. De inzameling van materialen van bewoners van Eindhoven start 1 juli 2017. Gedurende de DDW wordt het People’s Paviljon gebruikt voor samenkomsten, lezingen, openingen, performances, als hang-out en voor concerten.
  • Lab Squares; proeftuinen waarin bestaande oplossingen getoond worden in de context van de stad.

  • Het volledige programma wordt 13 juli bekendgemaakt.

    Partners
    WDE is een initiatief waarin internationale designorganisaties, innovatieclusters, culturele instellingen, kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, culturele ondernemers en creatieve steden samenwerken. De organisatie van WDE is een initiatief van Dutch Design Foundation in samenwerking met Designstad Eindhoven.