BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Eindhoven krijgt beton 3D-geprinte woning

26 oktober 2016

Foto: Wethouder Yasin Torunoglu van Eindhoven tekent de intentieverklaring met de TU Eindhoven, met naast hem Suzanne Udo, directeur Bouwkunde.

De eerste beton 3D-geprinte woning van Europa komt in Eindhoven, het hart van de Brainportregio, te staan. Dat maakten wethouder Yasin Torunoglu en professor Theo Salet (TU Eindhoven) bekend bij de start van ‘The Making of our Future City’. Deze conferentie over innovatie in de bouw, geïnitieerd door de gemeente Eindhoven, vond plaats op maandag 24 oktober tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven.

Volgens wethouder Yasin Torunoglu is de bouwsector van origine een traditionele sector, die tijdens de crisis heeft laten zien wel degelijk veranderingen te kunnen opstarten en omarmen. Maar dan moet er – ook nu de crisis voorbij lijkt – wel worden doorgepakt. Anders worden de bestaande spelers zonder twijfel ingehaald door nieuwe innovatieve spelers, uit binnen- of buitenland.

Gebaande paden

Rijksbouwmeester Floris lkemade, een van de sprekers op de conferentie: “Tijdens de crisis zagen we vernieuwende concepten opkomen, maar nu het economisch weer voor de wind gaat, gaan we weer op de gebaande paden verder”. Hij wil daar met zijn project ‘Nederland wordt anders’ verandering in brengen.