Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Eindhovens Universiteitsteam presenteert nieuw design raceauto

10 maart 2017

Het University Racing Team (URE) van de TU/e heeft het nieuwe design van zijn raceauto gepresenteerd. De auto -de URE12- heeft een elektrische aandrijving die door het team zelf ontwikkeld is op de universiteit.

Het URE-team bestaat uit ongeveer vijftig TU/e-studenten en neemt een jaar de tijd om een auto te ontwerpen en te bouwen die uiteindelijk mee moet doen aan de Formula Student Competition waaraan zo’n 600 teams van over de hele wereld meedoen. Tijdens de competitie, waarbij de zelfgemaakte auto’s op een circuit rijden, wordt onder meer gelet op slimmigheden in het ontwerp en de veiligheid van de auto.

De URE12 heeft een chassis dat grotendeels gemaakt is van carbon fiber reinforced plastics. Hierdoor weegt het chassis slechts 15.6 kilo. De elektrische motor die de auto voortdrijven kunnen ieder maximaal 30 kilowatt produceren. De motoren zelf wegen 3.5 kilo.

Alles, van de banden, motoren, chassis tot de ophanging is zelf of in samenwerking met partners gemaakt. Speciaal voor deze editie van de Challenge werd een controlesysteem ontwikkeld dat onder meer ABS en tractiecontrole combineert om de coureur meer grip op de auto te geven.

Bron: Bob Munten van E52.