Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Eindhovense BitSensor ‘beste Nederlandse start-up van het jaar’

01 november 2017

BitSensor, een Eindhovense start-up die 'hackers stopt in 50 milliseconden', is gisterenavond door experts uit de sector verkozen tot beste Nederlandse start-up van het jaar. Dat gebeurde in het kader van de Computable Awards in het Beatrix Theater in Utrecht. BitSensor, gevestigd op de TU/e campus, ontving meer stemmen vanuit de IT-sector dan gevestigde namen als Amazon Web Services, IBM, CISCO, Dell & HP Inc. 

Gigantisch groeipotentieel
Alleen gigant Microsoft ontving meer stemmen en werd met 1589 stemmen Digital Company van het Jaar. In de start-up categorie ging bijna 40% van alle stemmen naar BitSensor. Gecombineerd met het juryrapport behaalde BitSensor bijna een kwart van de over tien bedrijven te verdelen punten in hun categorie: Nederlandse start-up van het jaar. De jury bevestigt dat BitSensor goed onderweg is. “Cybersecurity heeft een gigantisch groeipotentieel met een ontzettend grote markt. Veel bedrijven zijn nog niet goed beveiligd en zijn ‘lek’, terwijl steeds meer bedrijven data verzamelen en gebruiken.” 

Bevestiging van experts
De boegmannen van BitSensor waren zichtbaar enthousiast. Gekleed in 3-delig kostuum, in de kleur 'BitSensor rood', betraden ze het podium om hun  felbegeerde prijs op te halen. Ruben van Vreeland en Alex Dings – founders van het bedrijf - zijn trots op deze prijs. Alex Dings: “De Computable Awards zijn niet zomaar een prijs, het is een bevestiging van experts uit de sector dat we goed bezig zijn. Men kan beargumenteren of er een causaal verband is of een correlatie, maar de winnaars van de Computable Awards van de afgelopen jaren doen het erg goed.”
 
Eerdere prijzen
Al eerder was het onderscheidend vermogen van het product en ondernemersduo opgevallen. In 2016 kreeg BitSensor de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Startup of the Year, de IBM-prijs voor meest belovende Nederlandse start-up, en waren ze top-10-finalist wereldwijd in het IBM SmartCamp-programma in Silicon Valley. Recentelijk werden ze uitgeroepen tot beste jonge ondernemers van het jaar 2017 door Sprout.

Over BitSensor
Traditionele security bedrijven slagen er niet in bedrijfs- en consumentendata te beveiligen. BitSensor brengt de gemiddelde ontdektijd van een security breuk terug van 9 maanden naar milliseconden. Dit is mogelijk doordat BitSensor binnen de applicatie draait en zo context verzamelt. Een hacker wordt zichtbaar bij een eerste aanvalspoging. Vroege aanvalssignalen worden in kaart gebracht en gecorreleerd door BitSensor. Zo wordt een hacker-profiel opgebouwd. Het bedrijf kan dan de hacker (automatisch) blokkeren voordat hij binnenkomt. 
www.bitsensor.io

Eindhovense BitSensor ‘beste Nederlandse start-up van het jaar’