BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Enthousiaste sprekers tijdens Brainport Networking Financials

04 april 2017

Met bijna 50 aanwezigen was deze editie van Brainport Networking Financials (BNF) in het inspirerende Student Hotel in Eindhoven wederom geslaagd. De twee uiteenzettingen over hoe de succesvolle bedrijven CTOUCH en Nemo Healthcare onder andere hun financiering rond kregen en de actuele ontwikkelingen omtrent NIA en Invest-NL, zorgden voor lovende reacties onder de aanwezigen.

Het event begon met een korte introductie van Carina Tielemans, project manager voor Brainport Networking Financials. Eerste spreker was Bernard Gosselink, CFO van CTOUCH. CTOUCH is een snelgroeiend Eindhovens bedrijf in groot formaat touch displays. ´Wij verkopen niet zomaar touch displays met het merk CTOUCH, maar door samenwerkingen met gerenommeerde merken aan te gaan, bieden wij substantiële meerwaarde in interactieve collaboration oplossingen’, aldus de trotse Bernard Gosselink. Hij vertelde hoe zij met financiële injectie door de obligatieuitgifte bij de NPEX, hun internationaliseringsstrategie hebben kunnen realiseren, met inmiddels vraag uit onder andere Scandinavië, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Jan Dexel, programma manager Venture Capital/MT-lid van het Nederlands Investerings Agentschap (NIA), vertelde dat innovatie een steeds belangrijkere rol gaat spelen voor Nederland. Daarbij schetste hij de golfbewegingen in innovatie die er al decennia zijn. De overheid staat in nauw contact met EIF en EIB en werkt hard aan diverse initiatieven ter ondersteuning van ondernemingen van verschillende omvang en sector. Doel is dat Invest-NL met een kapitaal van 2,5 miljard euro daar ook een grote rol in gaat spelen en goede aansluiting houdt met het Juncker plan en de EFSI middelen. Jan Dexel benadrukte dat co-investments en 'crowding in' van private financiering hierbij de voorkeur verdienen.

De laatste uiteenzetting was van Hans Brons, CEO van Nemo Healthcare. Dit veelbelovend Eindhovens bedrijf biedt een innovatieve technologie voor betere zwangerschapsbewaking aan. Nemo Healthcare heeft ondertussen 100% van de zwangerschappen in het MMC Veldhoven via hun pleisters kunnen ondersteunen. Deze pleisters kunnen het kinderhartje en de weeën registreren en de situatie wordt direct doorgestuurd naar de afdeling polikliniek verloskunde in het ziekenhuis. Het succesvolle prototype van 2015, komt in 2018 definitief op de markt. Mede gerealiseerd door de samenwerking van het MMC en TU/e. Hans Brons deelde zijn ervaringen over de financieringstrajecten voor het bedrijf en het proces van de FDA registratie.