BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Awards onderstrepen FDI ondersteuning Brainport Regio en Brabant

15 december 2016

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Brainport Regio Eindhoven maakten bekend dat zij zes awards hebben gewonnen tijdens de uitreiking van de Foreign Direct Investment (fDI) Strategy Awards 2016. Hiermee krijgen zij nog meer erkenning voor hun unieke positionering van buitenlandse investeringen. Door support, perfecte ligging, R&D-faciliteiten, talent en toonaangevende samenwerkingsverbanden te combineren, zijn de BOM en Brainport in staat bedrijven het beste platform te bieden voor het opstarten of uitbreiden van hun Europese operaties.

Brabant werd door de jury aangemerkt als Europa’s beste regio voor haar FDI-strategie op het gebied van incentives en innovatiekrediet. Binnen deze twee categorieën werd er gekeken naar de mate van ondersteuning die geboden wordt aan bedrijven die hun productontwikkelingsactiviteiten in de regio willen starten of uitvoeren. De ondersteuning die de BOM biedt op het gebied van faciliteiten, recruitment, expats en financiering – toegespitst op de specifieke behoeften van iedere organisatie – werd gekozen als de meest effectieve vorm van ondersteuning binnen Europa. De regio kreeg ook een Tech & Knowledge award voor haar hoogontwikkelde ecosystemen en samenwerkende fora, die 20.000 onderzoekers en wereldberoemde instituten omvatten.

In zijn reactie op de awards zei Gedeputeerde Bert Pauli: “Kennisdelen en samenwerken voor het algemeen belang vormen een belangrijk onderdeel van de manier van leven hier in Brabant. Sterker nog, het is de manier hoe wij het succes van een bedrijf en spannende nieuwe technologieën waarborgen voor de toekomst, die onlosmakelijk met ons DNA is verbonden. We zijn trots op de positie die onze regio wereldwijd inneemt. Op de nieuwe manieren van grensverleggende samenwerking die wij ondernemingen bieden om hun groeikansen te vergroten.”

Verder heeft Brainport Regio Eindhoven drie fDI Best European City awards gewonnen voor haar strategie om groeikansen voortdurend te stimuleren middels open innovatie en grensverleggende samenwerkingsverbanden. Door de manier waarop de regio ’s werelds toonaangevende bedrijven clustert op zeer gespecialiseerde campussen, zoals High Tech Campus Eindhoven en de Automotive Campus, werd zij gezien als enig in haar soort voor haar unieke aanpak op het gebied van R&D-ondersteuning. De hightech gemeenschap en het talent voor het stimuleren van baanbrekende technologieën door middel van omvangrijke startup programma’s zoals HighTechXL en Bright Move, hebben ervoor gezorgd dat de regio haar positie als droomlocatie voor startups in Europa stevig heeft verankerd.

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, voegt daar nog aan toe: “Brainport Regio Eindhoven is de erkende hightech ruggengraat van Europa. ’s Werelds toonaangevende bedrijven, dynamische startups en zeer getalenteerde mensen clusteren op onze hypermoderne campussen. Zij bieden gemeenschappelijke faciliteiten waardoor bedrijven kunnen besparen op tijd en geld en zich kunnen focussen op het ontwikkelen van nieuwe technologieën.”