BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Expositie 'Beautiful everyday quality' van Studio Macura

01 juni 2017

Yksi Connect laat in de roulerende expositie ‘Made in Brainport Eindhoven’ werk zien van jonge ontwerpers uit Brainport Eindhoven. Studio Marko Macura toont van 12 juni tot en met 31 augustus 2017 werk bij Brainport Development op de Emmasingel 11 in Eindhoven.

Collectie
De collectie van Studio Macura bestaat uit accessoires en meubels. De objecten zijn ontworpen en gecreëerd om van te genieten vanwege hun esthetiek, geestigheid en onverwachte interpretatie. De collectie bevat solide en unieke ontwerpen die functioneel, mooi en ingetogen zijn.


Paradox
De aanpak van studio Macura is eerlijk en origineel. In elk collectiestuk wordt gezocht naar de paradox van iets dat onderscheidend en aantrekkelijk is, maar tegelijkertijd herkenbaar voor mensen. De objecten verrassen in hun verschijningsvorm, maar zijn tegelijk ook gerelateerd aan bekende dingen met een mooie alledaagse kwaliteit. Inspiratie wordt gehaald uit het bekende en het onbekende.


Achtergronden
Ingeborg en Marko hebben in 2010 de Studio Macura-collectie ontwerpobjecten en thuisaccessoires opgericht. Vanuit verschillende achtergronden, grafisch - en productontwerp komen zij samen om hun professionele talent en ervaring te bundelen.

Mede mogelijk gemaakt door: Yksi Expo, Yksi Connect en Brainport Development.