BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

F1-team Sauber op weg geholpen met Additive Industries

30 november 2017

Sauber F1 Racing wil groeien als tech-bedrijf en Additive Industries uit Eindhoven zoekt een trainingsfaciliteit voor de Europese klanten. Het resultaat: het Sauber F1 Team heeft deze week officieel zijn eerste MetalFAB1 systeem geïnstalleerd in Hinwil, Zwitserland, als onderdeel van de driejarige samenwerking met Additive Industries. Oprichters Jonas Wintermans en Daan Kersten overhandigden woensdag het industriële productiesysteem voor 3D metaal printing aan Axel Kruse, Productiedirecteur en Christoph Hansen, Chief Wind Tunnel Production, van Sauber Motorsport AG.

3D-printing capaciteiten
Met meer dan tien jaar ervaring in Additive Manufacturing in plastics breidt het Sauber F1 Team nu zijn 3D-printing capaciteiten uit naar metalen. De investering in twee MetalFAB1-systemen stelt hen in staat om hun productietijd te verkorten bij innovatieve onderdelen voor hun eigen windtunnelmodellen, racewagens van F1 en voor opdrachten van derden.

State-of-the-art productiefaciliteit
“In deze samenwerking stellen we de professionals van het Sauber F1 Team in staat om te versnellen in het domein van de 3D metaalprinting”, zegt Daan Kersten, CEO van Additive Industries. “We zijn dankbaar dat we in ruil daarvoor gebruik kunnen maken van de gloednieuwe en state-of-the-art productiefaciliteit van Sauber in Hinwil, als trainingsfaciliteit voor onze Europese klantenkring.” Sauber kijkt ook uit naar de samenwerking. “Deze investering markeert de overgang van het Sauber F1 Team naar een breder technologiebedrijf en het is dan ook een belangrijk onderdeel van onze langetermijnvisie”, voegde Pascal Picci, voorzitter van Sauber Holding AG, daar aan toe.

F1-team Sauber op weg geholpen met Additive Industries