Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Fontys studenten winnen op grootste Blockchain Hackathon ter wereld

09 april 2018

De voormalige suikerfabriek in Groningen was de afgelopen dagen het decor van de grootste fysieke Blockchain Hackathon ter wereld. Vier dagen en nachten gingen 700 techpioniers van over de hele wereld verdeeld in 63 teams aan de slag met innovatieve en toekomstbestendige toepassingen op basis van blockchaintechnologie. Zo ook het team van Fontys Hogeschool ICT Eindhoven, De FHICTchaingers. Zij gingen met de eerste prijs naar huis in de categorie “Future of Pensions!”.

Team FHICTchaingers maakt jongeren bewust van pensioen met behulp van microtransacties

De FHICTChaingers bestaande uit studenten, alumni en een docent van Fontys Hogeschool ICT Eindhoven (Steve Thijssen, Eveline Druncks, Sebastiaan Verdonk, Toon van Strijp, Jordy Vonk, Tim van Iersel en Erdinc Sacan) maken jongeren bewust van hun pensioen met behulp van microtransacties. Eveline Druncks, woordvoerster van FHICTchaingers legt uit: “Jongeren zijn helemaal niet bezig met hun pensioenen, het is een ver-van-mijn-bed-show voor ze. Bewustwording onder jongeren is een issue voor pensioenfondsen. Dit willen wij als team tackelen door jongeren (in principe iedereen) na te laten denken over hun pensioen met microtransacties. Bij ieder touchpoint, bijvoorbeeld bij het ontvangen van statiegeld, inleveren van oude mobieltjes, verschil in daltarieven van stroom kan je beslissen om het statiegeld nu te ontvangen of dit te laten storten in je pensioenfonds. Dit voeren we uit door middel van blockchaintechnologie.”

De juryleden waren erg enthousiast over het idee. De jury bestond onder andere uit staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, Mattereum oprichter en CEO Vinay Gupta en Special Envoy voor Startup Delta ZKH Prins Constantijn van Oranje-Nassau.