BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Game van Eindhovense Pillow’s Willow VR Studios voor Oculus en Samsung

23 augustus 2017

Met de release van Spark of Light op de Samsung Gear VR, heeft het Eindhovense Pillow’s Willow VR Studios zijn eerste full featured game uitgebracht. Gezien de enthousiaste reacties van testers wordt verwacht dat deze triple A game de verkoopcijfers van VR content een boost zal geven.

Studio
Pillow’s Willow VR Studios werd in 2016 opgericht in Eindhoven. De studio creëert ‘Virtual Dreamscape’ games voor zowel mobiele als high-end VR brillen. Alle games worden ontwikkeld in het zogenaamde Pillow’s universum, waarbinnen elke game zijn eigen herkenbare identiteit heeft. Door middel van het gedeelde universum kunnen de hoofdpersonages en bijbehorende elementen naadloos in andere games aangebracht worden. Dit biedt ook een multiplayer optie tussen de games onderling en zelfs tussen verschillende VR platformen. 

Visuele lat
Spark of Light, wereldwijd gepromoot door zowel Oculus als Samsung, is een virtual reality game met 'buitengewone visuele kwaliteiten'. “Er wordt gezegd dat de game de visuele lat voor mobile VR een stuk hoger legt”, zegt Chief Creative Officer Peter Kortenhoeven. “De game wordt door middel van ons ‘Dreamlight’ Systeem op unieke wijze belicht.” Spark of Light zal naast de Gear VR vanaf september ook beschikbaar zijn op de Google Daydream.

Rijkheid
Het verhaal van de game draait om Nerow, een klein jongetje dat vredig samen leeft met mystieke wezentjes zoals Mothlings en reuzen. Hun rust wordt echter verstoord wanneer de hebzuchtige Moth King de zon ontvoert en Nerow met zijn vrienden in het donker achter laat. Nerow vraagt de speler hem te helpen bij het terughalen van de lichtbron en de balans in zijn wereld weer terug te brengen. De rijkheid aan puzzels vormen op een natuurlijke manier onderdeel van Nerow’s wereld.

Groei VR industrie
De ‘virtual dreamscape’, zoals Kortenhoeven dit type game noemt, lijkt op een interactief poppenhuis, waarin elk level vanaf de start volledig 360 graden rondom de speler te zien is, waardoor de speler zich totaal in Nerow’s wereld waant. “Spark of Light combineert een sprookjesachtige geweldloze ervaring met uitdagende gameplay”, zegt Andy Lürling, CEO van Pillow’s Willow VR Studios. “Het is ons gelukt om een VR game te ontwikkelen welke, buiten de ‘hardcore’ gamer, ook geschikt is voor een bredere doelgroep. Door content van hoge kwaliteit te ontwikkelen hopen we een mooie bijdrage te leveren aan de groei van de VR industrie.”

Game van Eindhovense Pillow’s Willow VR Studios voor Oculus en Samsung