Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Gezamenlijk podium voor healthtech-bedrijven op Biomedica Summit 2017

09 mei 2017

Health Innovation Campus, LivAssured, LifeSense Group, Plasmacure en ZIVVER zijn op uitnodiging van Brainport Development en Coöperatie Slimmer Leven 2020 aanwezig op Biomedica Summit 2017. Het Europese evenement vindt plaats op 9 en 10 mei bij de Technische Universiteit Eindhoven.

Biomedica 2017 focust op vijf onderwerpen: smart diagnostics, regenerative medicine, cardiac monitoring, precision medicine en perinatal developments. Daarnaast biedt het evenement een uitgelezen kans om grensoverschrijdend te netwerken in de Belgische, Duitse en Nederlandse driehoek.

Behalve een volledig congresprogramma, heeft het evenementen een expo waar de provincie Noord-Brabant een stand heeft onder de noemer ‘Brabant Europe’s Heart of Smart Solutions’. Brainport Development en Coöperatie Slimmer Leven 2020 ondersteunen deze stand om de innovatieve kracht van Brainport Eindhoven op het gebied van zorginnovatie te onderstrepen.

De aanwezige healthtech-bedrijven zijn welbekende namen in Brainport Einhoven en daarbuiten:

• De Health Innovation Campus is gevestigd bij het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven en biedt een vestigingsklimaat, expertise en faciliteiten aan startende healthtech-bedrijven.
Livassured helpt mensen met een ziekte die onvoorspelbare aanvallen met zich meebrengt, om hun leven zo veilig mogelijk te leiden.
LifeSense Group is onder andere bekend van het innovatieve product Carin. Dit is een hightech, absorberende, mooie ondergoedcollectie voor vrouwen om hun dagelijkse urineverlies in de gaten te houden.
• De medtech startup Plasmacure biedt een innovatieve behandelmethode voor genezing van chronische wonden aan: de koud-plasma pleister.
• ZIVVER heeft een oplossing voor het voorkomen van menselijke fouten bij het verzenden van privacygevoelige informatie.