BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Google gaat ondernemers helpen om online te groeien

15 maart 2016

Na een succesvolle editie in Brainport Regio Eindhoven, Nijmegen en Groningen gaat Google Nederland zijn campagne de Digitale Werkplaats landelijk uitrollen. Ondernemers kunnen straks digitale vaardigheden leren om online zaken te doen en daarmee groei te realiseren. Google wil, in samenwerking met kredietverstrekker Qredits en een aantal Nederlandse gemeenten, tienduizenden kleine ondernemers en zzp’ers tot eind 2016 op weg te helpen.

Een van de belangrijkste uitdagingen bij Nederlandse bedrijven is het creëren van groei. De economie herstelt zich, maar toekomstige groei is niet gegarandeerd. De Nederlandse arbeidsmarkt bestaat uit voor 42 procent uit zelfstandigen en kleine ondernemers die een groot groeipotentieel hebben. Iedere zzp’er of MKB’er heeft zo zijn uitdagingen en beperkingen om bij te kunnen dragen aan het economisch herstel. Een voorbeeld hiervan is het gebrek aan kennis over hoe technologie kan helpen groei te realiseren (Centraal Planbureau). Het internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven en Google wil deze ondernemers hierbij op weg helpen.

Start-ups
Rob van Gijzel, voorzitter Stichting Brainport: ”Ons economisch-technologisch ecosysteem is een geweldige omgeving voor startende bedrijven. Start-ups zijn essentieel voor de nieuwe economie, waarin snel kunnen schakelen een vereiste is. We zijn ontzettend blij met de keuze van Google om de Digitale Werkplaats hier te lanceren, want het sluit naadloos aan bij de ambities van de Brainportregio, waar technologie, kennis en design verbonden worden. Van de ondernemingen in de stad heeft 80 procent minder dan twintig medewerkers. Dus bij uitstek de plek, mede gelet op wat we allemaal bedenken, produceren en ook exporteren, waar nog veel meer groei te realiseren is. Ik hoop dan ook dat veel zzp’ers en kleine ondernemers gehoor geven aan deze kans die Google biedt.”

Laagdrempelig
De Digitale Werkplaats biedt een praktisch, laagdrempelig en kosteloos handvat voor Nederlandse zzp’ers en kleine ondernemers. Tijdens de sessies worden de nodige digitale vaardigheden bijgebracht, zodat bedrijven aan de slag kunnen en meer groei kunnen realiseren: van het optimaal opbouwen en beheren van een website en strategieën om via het internet meer klanten te werven, tot hoe digitale tools ook de samenwerking binnen het bedrijf en met partners kunnen bevorderen.

Aanmelden voor de cursus kan via deze link