BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Grootste VR centrum opent in Brainportregio

02 september 2016

Over twee maanden opent het Virtual Reality Experience Center haar deuren op Strijp-S in Eindhoven. Met drieduizend vierkante meter op de zevende verdieping van het Veemgebouw is het meteen ook het grootste VR-centrum van Europa, aldus het Eindhovense Enversed. Deze start-up zal het Enversed Center openstellen voor publiek tijdens de Dutch Design Week.

In het nieuwe centrum komen unieke VR-spelletjes, escape rooms en aparte ruimtes voor teambuilding, workshops en bedrijfstrainingen. Het productieteam van Enversed richt zich daarbij op zowel de recreatieve als de bedrijfskundige markt. In het nieuwe centrum is voor maximaal honderd gebruikers tegelijk plaats om de grenzeloze wereld van Virtual Reality (VR) te ontdekken. Dat kunnen ze tegelijk beleven met vrienden, familie of collega´s.

Businessmodel

Enversed verwacht vooral dat de groepsgewijze ervaring met VR zich tot een sterk businessmodel zal ontwikkelen. ¨Het is ongelooflijk leuk om te verdwalen in de virtuele wereld met je vrienden of collega´s. In ons centrum kun je door de wolken racen in een vliegtuig, ontsnappen van een onbekende planeet en zo veel meer¨, vertelt medeoprichter van Enversed Sander Winters.

Grensverleggend

Enversed ontwikkelde de hardware van het VR-center samen met haar partner MSI, wereldleider op het gebied van supersnelle computergames. De twee bedrijven behoren tot de innovatieve pioniers op het gebied van VR. Door hun krachten te bundelen hopen ze toekomstige gebruikers een unieke ervaring te bieden. Enversed Virtual Reality Centers richt zich op bezoekers die eens helemaal willen ontsnappen aan hun dagelijkse leven en grensverleggende VR-ervaringen willen opdoen.

Concentratie

De Brainportregio begint steeds meer uit te groeien tot een bolwerk van Virtual en Augmented Reality. Alleen al op Strijp-S zijn vijftien tot twintig bedrijfjes en start-ups gevestigd die in veel gevallen nauw samenwerken. Door hun technische faciliteiten en kennis te delen, drukken ze de ontwikkelkosten en zijn ze in staat beter en sneller in te spelen op de vragen van opdrachtgevers. Behalve de opening van het Eversed Center is er tijdens de Dutch Design Week ook een grote tentoonstelling in De Effenaar van VR- en AR-bedrijven uit de Brainportregio.

Klik hier voor meer informatie over Enversed.