BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

HealthLab in het Philips Museum

16 september 2016

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober organiseren Diagnostiek voor U, Jet-Net en het Philips Museum samen een HealthLab. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen die dagen in het Philips Museum meten én ervaren hoe innovaties in de gezondheidszorg helpen om gezonder te leven. Met diverse metingen en proefjes brengen kinderen zelf hun fitheid in beeld, uiteraard doen volwassenen ook mee!

In het HealthLab trekken kinderen een laboratoriumjas aan en mogen zelf allerlei proefjes en testjes uitvoeren. Deelnemers verzamelen op traditionele en op moderne manieren gegevens over het lichaam en verwerken deze data op een ‘fitcard’. Ze zoeken uit hoe een menselijk lichaam in elkaar zit en hoe artsen tegenwoordig met allerlei technieken in het lichaam kunnen kijken. En ze leren over DNA door het DNA uit een aardbei te destilleren.

Innovation and you Experience
“Tijdens het Weekend van de Wetenschap willen we laten zien hoe innovaties in de gezondheidszorg kunnen bijdragen aan gezonder leven”, zegt Olga Coolen, directeur van het Philips Museum. “Op onze nieuwe interactieve Innovation and you Experience laten we onze bezoekers ervaren hoe digitalisering artsen ondersteunt bij het stellen van diagnoses of hoe Big Data inzicht geeft in bijvoorbeeld het voorspellen van epidemieën. In ons HealthLab willen we in gesprek met onze bezoekers over deze ontwikkelingen.”

Jules Keyzer, bestuurder Diagnostiek voor U: “Dagelijks voeren wij duizenden diagnostische onderzoeken uit op verzoek van artsen en verloskundigen. We merken dat steeds meer mensen zelf willen meten en weten hoe het gesteld is met hun gezondheid. Erg leuk om de nieuwe generatie hiermee kennis te laten maken in het Healthlab!”

Anja Welvaarts, Manager Jet-Net Philips Nederland zegt over haar deelname aan het HealthLab in het Philips Museum: “In Nederland en Europa krijgen we op alle niveaus een tekort aan technici. Daarom moeten we er alles aan doen om de liefde voor techniek bij jongeren aan te wakkeren. Het belangrijkste is dat jongeren en hun ouders weten dat we er zijn en waar we voor staan. En in het bijzonder willen we hen inspireren om voor een toekomst in de wetenschap en technologie te kiezen.”

Het Weekend van de Wetenschap is een jaarlijks evenement over wetenschap en technologie op meer dan 200 locaties in heel Nederland. Het HealthLab in het Philips Museum is te bezoeken op 1 en 2 oktober van 11.00-17.00 uur. Tickets voor het museum zijn te koop aan de kassa van het museum en via www.philips-museum.com.