BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

High Tech Software Cluster in de spotlights in Neurenberg

10 april 2017

Het High Tech Software Cluster was op 29 maart een van de internationale sprekers op de Integrated Plant Engineering Conference (IPEC 2017) in Neurenberg. Dit is een van de eerste stappen van het cluster om meer voet aan de grond te krijgen bij (Zuid-)Duitse machinebouwers.

De bedrijven Festa Solutions, Cordis en Unit040 ontwikkelden samen een nieuwe totaaloplossing voor het bouwen van machines. De zogeheten Softwareport maakt het voor machinebouwers mogelijk om machines te simuleren met een virtueel prototype, al ver vóórdat de machines daadwerkelijk worden gebouwd. Met deze unieke oplossing voor Industrie 4.0-fabrieken willen de bedrijven nu ook grote Duitse machinebouwers bereiken. Dit doen ze bijvoorbeeld al via ‘koplopers’ die hun visie delen, zoals Lenze en Bosch.

Tijdens IPEC 2017 zette het High Tech Software Cluster haar kracht en bedrijven in de spotlights voor een gespecialiseerd publiek. Dit heeft waardevolle contacten opgeleverd; niet alleen met bedrijven, maar ook met professoren en potentiële klanten. Een goed begin voor het cluster om de Duitse markt verder te verkennen. De Hannover Messe van 24 tot en met 28 april is het volgende grote event waar het cluster aanwezig is. Ze zijn te vinden in Hal 4, C.28.

Brainport International Programme

De kans om als spreker te gast te zijn bij IPEC 2017 is een direct gevolg van de inspanningen vanuit Brainport International Programme. Anne Verhaag is als Areamanager Duitsland al langere tijd bezig om relaties op te bouwen in de metropoolregio Neurenberg, onder andere met de Internationale Handelskammer Neurenberg en het Cluster Mechatronik & Automation. Doel is om bedrijven uit Brainport Eindhoven in contact te brengen met bedrijfs- en kennisnetwerken in Beieren. Dit moet leiden tot partnerschappen tussen het High Tech Software Cluster en Duitse machinebouwers.

Meer weten over deze conferentie, het High Tech Software Cluster of Softwareport?
Contact Wim Renders

Meer informatie over wat het Brainport International Programme voor u kan doen in Duitsland?
Contact Anne Verhaag