Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Hoe doe je zaken op handelsmissie in Taiwan?

14 juli 2016


Hoe verken je de markt in een land als Taiwan? Wat is de beste manier om nieuwe zakenrelaties aan te knopen in het Aziatische land? Drie regionale bedrijven uit Brainport gingen maart 2016 op handelsmissie naar de hoofdstad Taipei. Daar presenteerden ze hun innovatieve producten en diensten die kunnen bijdragen aan het creëren van een slimme stad. Ze werden bijgestaan door deskundigen van Brainport International Programme.

De Brainport Regio Eindhoven gaat komende jaren inzetten op de verdere ontwikkeling van een Smart City/Society en de sector High Tech Systems & Materials (HTSM). Om dat streven te realiseren is de samenwerking met Taipei, hoofdstad van Taiwan onmisbaar. De stad en het land zijn economisch belangrijke partners van de Brainport. Beide economieën komen overeen door hun sterke focus op technologie design en innovatie. Beiden zijn ook door ICF aangemerkt als Intelligent Community.

Smart City

De steden Taipei en Eindhoven zijn beide op zoek naar Smart toepassingen en oplossingen op gebieden van mobiliteit, veiligheid, energie, gezondheid, zorg en ontwikkeling van stedelijke gebieden. Ze gaan de komende jaren flink investeren in uitbreiding van Smart City toepassingen en het acquireren van bedrijven in deze sector. Taipei en Eindhoven nodigen niet alleen investeerders en ontwikkelaars uit maar vooral bedrijven om met slimme oplossingen om hieraan bij te dragen.

Platform

Een van de mogelijkheden voor ondernemers om op die uitnodiging in te gaan, is de jaarlijkse Smart City Summit in Taipei. Deze biedt bedrijven een ideaal platform voor internationale exposure en vergemakkelijkt een opstap naar tendertrajecten van Taipei en andere plaatsen in Taiwan. In dit filmpje vertellen drie deelnemers uit Brainport over hun ervaringen en het belang van de reis naar Taipei. Ze gingen van 21 tot en met 25 maart op handelsmissie met hulp van Brainport International Programme.

Meer informatie? Klik hier