BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Internationale onderwijsprijs voor Chromebook van Prowise uit Budel

01 februari 2017

Prowise uit Budel heeft tijdens de onderwijsbeurs Bett in Londen de Bett Award voor Best Digital Device gewonnen voor diens Chromebook ProLine. Ook het All-in-One systeem van Prowise was genomineerd in deze categorie. In het juryrapport wordt de veelzijdigheid van de Chromebook ProLine geroemd. “Een uitstekend product dat op veel manieren gebruikt kan worden in het klaslokaal, maar ook thuis. Het biedt de optie om zowel als laptop en tablet te gebruiken, maar ook om als presentatietool in te zetten. De Chromebook ProLine heeft de features van een duurzaam personal device.”

Combinatie

Juryvoorzitter en directeur van de ‘British Educational Suppliers Association (BESA)’ Patrick Hayes noemde de Chromebook ProLine ‘bijzonder goed werk van Prowise’: “Met meer voortreffelijke inzendingen dan ooit tevoren voor de award mogen jullie trots zijn op deze prestatie”, aldus Hayes. De Bett staat volledig in het teken van innovaties op het gebied van onderwijstechnologie, een plaats waar Prowise zich thuis voelt. Michael Ahrens, directeur: “We zijn enorm trots dat we op deze prestigieuze beurs met onze Chromebook uitgeroepen zijn tot Best Digital Device. Het is ook een primeur om als eerste Nederlandse organisatie een Bett award te winnen. Een beloning voor iedereen in ons bedrijf.”

Combinatie

Prowise blijf innoveren met hard- en softwareoplossingen in de onderwijssector. “We ontwikkelen zelf onze hard- en software. Zo ook de Chromebook ProLine. Doordat we de ontwikkeling én productie zelf in handen hebben, kunnen we de kwaliteit van onze producten garanderen”, licht Ahrens toe. De combinatie van digitale lesborden, notebooks en software heeft er mede voor gezorgd dat er nu een database van ruim een miljoen lessen in de Prowise-cloud beschikbaar is voor docenten. “Deze lessen zijn eenvoudig te gebruiken aangezien onze software in de cloud staat. Dit betekent ook dat alle updates centraal worden verstuurd, waardoor we de scholen ontzorgen.”

Roots in het onderwijs

Sinds de oprichting in 2009 investeert Prowise in digitale leeroplossingen die stimuleren om kennis te delen. Erik Neeskens, directeur Prowise: “Een derde van onze mensen is afkomstig uit het onderwijs. Daarom weten wij precies wat docenten en leerlingen verwachten van nieuwe digitale leeroplossingen.” Ahrens vult aan: “Daarom kunnen wij docenten helpen om te blijven variëren in het overbrengen en delen van kennis.”