BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Israëlische ambassadeur bezoekt Brainport

05 april 2017

De Israëlische ambassadeur Z.E. dhr. Aviv Shir-On bracht 4 april, samen met een kleine delegatie, een bezoek aan Brainport. Tijdens dit bezoek werden een aantal sterke economische pijlers van de regio uitgelicht.

De ambassadeur en zijn delegatie maakten eerst kennis met burgemeester Jorritsma van Eindhoven, tevens voorzitter van de stichting Brainport, in het stadhuis. Vervolgens ging het gezelschap naar het Lighting Application Center van Philips Lighting op de High Tech Campus. Hier werden ze geïnformeerd over twee slimme projecten: Smart society projects Stratumseind en Roadmap Urban Lighting. waarbij Philips betrokken is.

Burgemeester Jorritsma (l) en de Israëlische Ambassadeur Aviv Shir-On

Na een lunch met presentatie over de campus ging de delegatie naar Strijp – S, waar meer werd verteld over design in de regio, publiek-private Samenwerking (PPS) en Smart Cities toepassingen (inclusief Mobility). Die insteek sluit aan op het feit dat Israël specifiek inzet op Smart City toepassingen.