BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Jubileumjaar zeer succesvol voor Philips Museum

29 december 2016

Het Philips Museum kijkt terug op een zeer succesvol jaar. Tijdens het jubileumjaar waarin het honderdvijfentwintig jarig bestaan van Philips gevierd werd, heeft het Philips Museum ruim 52.000 bezoekers op de Emmasingel mogen ontvangen. Dit is een groei van 23% ten opzichte van een jaar eerder. Ook in 2017, met de introductie van de Museumkaart per 2 januari 2017, verwacht het museum een verdere stijging van het aantal bezoekers.

Het jaar 2016 stond in het teken van honderdvijfentwintig jaar Philips. In het weekend van 14 en 15 mei vierde heel Eindhoven de toekomst met een speciaal programma op diverse locaties in de stad. De aftrap vond plaats in het Philips Museum met de opening van de ‘Innovation and you Experience’ door de CEO van Philips Frans van Houten. Deze experience geeft bezoekers, jong en oud, op begrijpelijke wijze een spectaculaire blik in de toekomst en de rol die moderne technologie daarin speelt.

“We zijn verheugd dat we het afgelopen jaar meer dan 52.000 bezoekers konden verwelkomen”, zegt directeur van het Philips Museum Olga Coolen: “We zijn al weer druk bezig met 2017, het themajaar 'Van Mondriaan tot Dutch Design’. In februari vindt de Eindhovense aftrap van het designjaar plaats in het Philips Museum met een Designweekend waarbij onder andere Sean Carney, Chief Design Officer bij Philips, en de Dutch Design Foundation aanwezig zullen zijn. Later in het jaar lanceren we in het museum een virtuele design tour.“

Verder komt er in het Philips Museum meer aandacht voor gezondheid. Olga Coolen: “We organiseren volgend jaar twee keer een HealthLab in het museum waarin bezoekers zelf hun fitheid kunnen testen met allerlei proeven en metingen. Daarnaast krijgen heden, verleden en de toekomst van gezondheid ruim aandacht in ons museum. We vinden het belangrijk om iedereen te laten beleven hoe Philips zinvolle innovaties ontwikkelt om mensen over de hele wereld gezond te laten leven.”

Expositie Space Age Design

In oktober 2016 ging de tijdelijke expositie ‘Space Age Design’ van start. Met deze expositie keerde het Philips Museum terug naar de sixties en seventies, over design tijdens de hoogtijdagen van het ruimtetijdperk. Verschillende producten, affiches en modellen van Philips geven bezoekers een unieke impressie van deze periode. Bovendien laat de tentoonstelling de invloed op hedendaagse trends zien. Deze expositie is nog tot en met 30 april 2017 in het museum te zien.