Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Koningin Máxima opent hoofdkantoor StudyPortals in Klokgebouw

10 april 2017

Koningin Máxima heeft op vrijdagavond 7 april het nieuwe hoofdkantoor van StudyPortals geopend in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Het nieuwe kantoor staat symbool voor de wereldwijde groei die het bedrijf doormaakt.

De ambitie van StudyPortals is het wereldwijd toegankelijk maken van studiemogelijkheden via een online internationaal studiekeuzeplatform. Hiermee wil het Eindhovense bedrijf studenten stimuleren goed geïnformeerde keuzes te maken over een studie in het buitenland. Vanuit het principe dat studenten wereldwijd alle opties moeten kunnen vinden en vergelijken, zijn de diensten van StudyPortals gratis voor zowel studenten als universiteiten.

CEO Edwin van Rest vertelde tijdens de opening kort over de ontstaansgeschiedenis van StudyPortals: “Toen ik in Japan studeerde, ervaarde ik hoe een diverse en internationale universiteit kan bijdragen aan een open en gelijkwaardige wereld. Vanuit deze gedachte hebben we StudyPortals opgericht en het is nog steeds onze drijfveer. We zijn vastbesloten om mee te helpen aan een wereld waarin internationale studiemogelijkheden toegankelijk zijn voor iedereen.”

StudyPortals startte in 2007 en heeft inmiddels negen studiekeuzeportals met bijna 2.500 participerende universiteiten en hogescholen uit ruim 110 landen. In 2016 maakten twintig miljoen studenten gebruik van StudyPortals. Naast het nieuwe hoofdkantoor in Eindhoven, zijn er vestigingen in Boston, Boekarest, Melbourne en Manchester.

Foto: StudyPortals