Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Koningin Máxima opent SingularityU

29 april 2016

Koningin Máxima komt donderdag 2 juni naar Eindhoven om de SingularityU The Netherlands te openen. Singularity University (SU) werd in 2008 opgericht in Californië en gevestigd op het NASA Research Park in Sillicon Valley. De SU neemt haar intrek in de voormalige Apparatenfabriek van Philips op Strijp-S. Het is de eerste vestiging van SU in het buitenland en wordt gezien als een erkenning van de innovatieve voortrekkersrol die de Brainportregio speelt.

De SU wil door het aanbieden van onderwijsprogramma's en het bevorderen van samenwerkingsverbanden bestuurders wereldwijd inspireren en in staat stellen nieuwe technologieën toe te passen om mondiale vraagstukken aan te pakken. SU doet dit samen met alumni in meer dan 90 landen.

Start-ups

SingularityU The Netherlands gaat onderwijsprogramma's verzorgen met een lokale faculteit als aanvulling op SU in Californië, gericht op onder meer mobiliteit, voedsel, water en gezondheid. Daarnaast zal SingularityU The Netherlands landelijk bijeenkomsten organiseren om start-ups, onderzoekers, bedrijven, overheden en investeerders samen te brengen.

Impact

In de Hub op Strijp S in Eindhoven worden door SingularityU The Netherlands technologische toepassingen ten toon gesteld, zodat door beleving de mogelijke impact van deze technologieën op de samenleving, organisaties en levens kan worden ingeschat.

Aanloopfase

In de aanloopfase werkt SingularityU The Netherlands onder meer nauw samen met Brainport Development, gemeente Eindhoven, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, Health Valley Netherlands, Innovation Quarter Zuid-Holland, het Ministerie van Economische Zaken, Radboud UMC en de Technische Universiteit Eindhoven.

©Foto: EO.nl