Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

LifeSense Group wint award voor beste gezondheids-wearable

14 februari 2017

LifeSense Group heeft tijdens de Wearable Technologies Conference in München de prijs voor beste wearable op gezondheidsgebied in de wacht gesleept. Het Eindhovense bedrijf werd met het product Carin gekozen uit een poule van 400 bedrijven uit meer dan 60 landen.

Een internationaal panel van bedrijfsexperts koos Carin als meest innovatieve product in de categorie gezondheidszorg. In deze categorie was volgens de CEO van Wearable Technologies, Christian Stammel, de concurrentie van andere wearables het hevigst. De producten werden onder andere beoordeeld op het vlak van innovatie, marktkansen en bruikbaarheid. Volgens de jury is Carin een “uitstekend voorbeeld van de vitaliteit van de wearables-industrie.”

LifeSense Group is vereerd met deze internationale erkenning. Valer Pop, CEO van het op de High Tech Campus gevestigde bedrijf, beschouwt de prijs als de kroon op het werk van het team dat Carin ontwikkelde. Pop: “Carin biedt een life changing oplossing voor het grootste, onuitgesproken gezondheidsprobleem die het leven van honderden miljoenen vrouwen wereldwijd beïnvloedt.”

De ontwikkeling van Carin begon in 2012 en kwam uiteindelijk op de markt in 2015. Een idee oorspronkelijk ontwikkeld om ouderen met incontinentieproblemen te helpen, wordt nu gebruikt door vrouwen die last hebben van blaascontroleproblemen – een probleem dat vaak voor komt na het krijgen van kinderen. De hightech, absorberende, mooie ondergoedcollectie van Carin stelt vrouwen in staat hun urineverlies de hele dag in de gaten te houden. Met de ingebouwde sensor en de bijbehorende app inclusief trainingsprogramma stelt Carin vrouwen in staat om zelf de regie te voeren over hun lichaam en gezondheid, zonder in te moeten boeten aan stijl en comfort.