BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Maleisië wil leren van Brainport Eindhoven

17 oktober 2017

Maleisië wil zich de komende jaren ontwikkelen van Mid- naar High Tech land. Vrijdag bezoekt de Maleisische minister van International Trade and Industry (MITI), dhr. Y.B. Dato’ Sri Mustapa Mohamed, om die reden High Tech Campus Eindhoven om te leren hoe Brainport Eindhoven zich heeft ontwikkeld tot high tech hub. Daarnaast bezoekt de minister Philips Lighting en heeft hij een meeting met de KMWE Group, één van de Nederlandse investeerders in Maleisië. Dit is slechts een kleine selectie van Brainport Eindhoven bedrijven die voor het land van betekenis kunnen zijn bij de transformatie die Maleisië voor ogen heeft.

 Maleisië wil met deze transformatie haar eigen hoogopgeleide beroepsbevolking een aantrekkelijke toekomst kunnen bieden. Om dat te bereiken heeft Maleisië de intentie om de komende jaren flink te investeren in de transitie en is bezig met het opstellen van een agenda voor de nationale transformatie voor de periode van nu tot 2050 (TN50, Transformasi Nasional 50). Het bedrijfsbezoek aan Philips Lighting en de kennismaking met KMWE, een bedrijf in de regio gericht op high end components, sluiten aan bij de ambitie.

Masterclass over transitie van Brainport Eindhoven
Onderdeel van het programma op vrijdag 20 oktober is verder een masterclass over de transitie die de Brainport Eindhoven regio heeft doorgemaakt. Nadat de regio eind jaren negentig leed onder het faillissement van DAF en de reorganisatie van Philips hebben overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen door zich te richten op samenwerking en high tech de basis gelegd voor wat is uitgegroeid tot een innovatiehub binnen Nederland en Europa. Een model dat interessant is voor landen als Maleisië.

Wilt u meer weten over dit bezoek of over of de transformatie interessant is voor uw bedrijf? Neem dan contact op met:

Naomie Verstraeten
Program Director International
Brainport Development
e: n.verstraeten@brainportdevelopment.nl