BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Manus Machina maakt demo Pillow's Willow

09 februari 2016


Het gebruik van een muis en toetsenbord laat zich niet goed combineren met een VR-bril als de Oculus Rift. Het doet afbreuk aan de beleving van virtual reality. Manus Machina heeft daarom een speciale handschoen ontwikkeld die gamers het gevoel geeft dat ze levensecht deelnemen aan een fantasiewereld. Om te laten zien hoe vernieuwend de handschoen is, heeft de Eindhovense start-up nu ook een demo gebouwd: Pillow´s Willow. Half maart presenteert Manus Machina de demo op de Games Developers Conference in San Francisco.

Pillow´s Wilow is het verhaal over een kleine wees die wakker wordt in een surrealistische wereld. Degene die de handschoen oppakt, krijgt de uitdaging om haar pad vol obstakels te effenen en de wees op weg naar huis te helpen. Bij het opzetten van de demo heeft Manis Machina de hulp ingeroepen van ervaren krachten uit de game-industrie onder wie Peter Kortenhoeven, bij gamers bekend van de zogenoemde Overlord-series.

Startup Bootcamp HighTech XL
Manus Machina is in juli 2014 opgericht door de Eindhovenaren en kent sindsdien een vliegende start. De start-up werd tussen 10.000 kandidaten eruit gepikt om deel te nemen aan de hardware accelerator Startup Bootcamp HighTech XL. Op de High Tech Campus in Eindhoven werd de groep jonge ondernemers klaargestoomd door deskundigen voor een volgende stap. Met succes. Tijdens de presentatie van de handschoen in een vol Evoluon, hapte een Chinese investeerder direct toe. Na een overtuigende pitch van Manus Machina stopte hij de gevraagde zes ton toe.

Strijp-S
De drie vrienden Bob Vlemmix, Stephan van den Brink en Tim van Veenendaal, die samen op het idee van de handschoen kwamen, hebben daarna niet bepaald stilgezeten. Manus VR heeft haar intrek genomen in een van Philips oude onderzoeksruimtes op Strijp-S. Het team is in korte tijd naar zestien medewerkers die momenteel druk bezig zijn met de doorontwikkeling van de handschoen. De zogeheten Manus DK1 wordt waarschijnlijk nog voor de zomer gepresenteerd.

Vakwereld
Manus Machina heeft in San Francisco een prachtig podium om haar product te tonen. De Games Developers Conference (GDC) viert de dertigste editie en is uitsluitend bedoeld voor de professionele game-industrie en is de grootste in haar soort ter wereld. Jaarlijks komen ruim 26.000 programmeurs, artiesten, producers, game designers, audio professionals, zakenmensen en andere betrokkenen uit de vakwereld af op de bijeenkomst.

Meer over Manus Machina
Filmpje over Willow´s Pillow zien? Klik hier
Volg op twitter: @ManusMachina
Meer informatie over GDC
Meer informatie over Startup Bootcamp HighTech XL