BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

MediaMarkt introduceert Innovatie Lab in Eindhoven

20 april 2017

MediaMarkt introduceert het Innovatie Lab, een nieuw en vast onderdeel van de nieuwe winkelopzet. Het Innovatie Lab biedt letterlijk een podium aan veelbelovende start-ups, crowdfunding campagnes en kennisinstellingen. Consumenten kunnen zo kennismaken met de toekomst, terwijl innovators hun producten kunnen voorleggen aan het winkelend publiek.Het eerste Innovatie Lab opent op 26 april in de vernieuwde MediaMarkt in Eindhoven Centrum.

Vijf thema´s
In verschillende paviljoenen staan maandelijks vijf producten, prototypes en ideeën centraal die nog niet op de markt zijn, maar wel de potentie hebben een grote bijdrage te leveren aan de toekomst van de consumentenelektronica. De producten zijn onderverdeeld in vijf verschillende thema’s, overeenkomend met de paviljoenen in de winkel, te weten ‘Active’, ‘Health’, ‘Gaming’, ‘Smart Home’ en ‘Mobile’. In de maand mei staan onder meer een virtual reality hand controller, een slimme deken (de Hugsy, een innovatieve deken voortkomend uit het accelerator programma van HighTechXL, zie ook dit artikel erover op E52) en voetzolen met sensoren speciaal voor hardlopers in de spotlights.

Direct feedback
“Innovatie is enerzijds onberekenbaar en anderzijds een perceptie”, zegt Jeroen Hol, Innovation Manager bij MediaMarkt Nederland. “Daarmee is het lab de uitgelezen mogelijkheid om producten te toetsen en te laten ervaren door de honderdduizenden consumenten die maandelijks MediaMarkt bezoeken.” De interactieve presentaties geven het winkelend publiek de mogelijkheid om direct feedback te geven en om te bepalen of een product toegevoegde waarde heeft. “Dit maakt het voor de start-ups makkelijker om cruciale keuzes te maken in elke fase, van het ontwerpproces tot aan de distributie. Denk aan simpele dingen als de meest populaire kleur, specifieke toepassingen en de prijs.”

Daar waar mogelijk biedt het Innovatie Lab consumenten een kijkje in de wereld van accelerators, start-up communities, universiteiten en industrieën. “We nodigen de ondernemers ook uit om hun producten te pitchen voor het publiek. Dat levert nuttige informatie op. Slaat het product aan? Zijn er nog aanpassingen nodig? Voor onze klanten is het natuurlijk ontzettend leuk om een eerste blik in de toekomst te krijgen”, aldus Hol.

Presentatie Innovatie Lab en nieuwe winkelformule
De presentatie van het MediaMarkt Innovatie Lab valt samen met de opening van de vernieuwde MediaMarkt in Eindhoven Centrum. Deze locatie is volledig heringericht naar de nieuwe winkelformule van MediaMarkt, waarbij beleving centraal staat. De officiële opening van de winkel is op woensdag 26 april.

Meer informatie over het Innovatie Lab en de deelnemende start-ups/producten zijn te vinden op: www.mediamarkt.nl/innovatie-lab. Start-ups die graag deel willen nemen aan het innovatie-lab, kunnen zich inschrijven via de website.