Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Met Minister Ploumen naar Beieren

22 januari 2016

Op 13 en 14 april bezoekt de Nederlandse Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen de Zuid-Duitse deelstaat Beieren, meer specifiek de regio’s Neurenberg en München. Het bedrijvenprogramma van de missie voorziet in matchmaking, gekoppeld aan thematische seminars, netwerkactiviteiten en bedrijfsbezoeken.

Tijdens het bezoek staan de volgende thema’s binnen de topsectoren centraal:

  • HTSM (High Tech Systems & Materials): speciaal aandacht voor de combinatie van Smart Industry en Cyber Security: Machinebuilding meets Cyber Security
  • Automotive: vanuit concept Smart City ligt de focus op e-mobility en smart grids, slimme en groene mobiliteit
  • LifeSciences: binnen Smart Health ligt de nadruk op e-health en toeleveranciers aan de medische technologie
  • Logistiek: mainports en multimodale achterlandverbindingen van/naar Duitsland, vervoer en ketenregie van agrofood, hi-tech en medtech producten
  • Agrifood: duurzame productie levensmiddelen, glastuinbouw (modernisering kassenbestanden), groene logistiek en verwerking voor regionale productie, agrotechniek en verpakkingen.

Algemene informatie en het programma vindt u op deze website. Het aantal deelnemers aan deze handelsmissie is beperkt. Het is belangrijk om er snel bij te zijn. Bij interesse adviseren wij u direct in te schrijven!

Voor BOM, Brainport Development en de Provincie Noord-Brabant is Duitsland een focusland, waarop we onze krachten zoveel mogelijk bundelen. We streven naar een grote bedrijfsdeelname vanuit onze regio. Wij stellen het dan ook op prijs als u ons op de hoogte stelt van uw inschrijving. Vanuit Brainport zal Rob van Gijzel naar Zuid-Duitsland afreizen voor deze missie. Als er vragen zijn over het bestuurlijk programma en hoe daarbij aan te haken (binnen de kaders van het RVO programma), neem dan contact op met landenspecialist Duitsland van Brainport Development.

Voor informatie over de Brabantse samenwerking met Zuid-Duitsland kunt u contact opnemen met één van de landenspecialisten bij BOM Brainport Development of de provincie Noord-Brabant:

Brainport Development Anne Verhaag (06-41577664)
BOM Karin Jansen (06-46996019)
Provincie Noord-Brabant Marko Louwes (06-27745056)