Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Wachtwoordoplossing MindYourPass ontvangt investering vanuit Brabant Startup Fonds

10 mei 2019

Heb jij voor iedere online dienst een ander wachtwoord? En ken je dan al je wachtwoorden uit je hoofd? Grote kans dat dat niet het geval is. De meeste mensen hebben een simpel wachtwoord dat ze voor verschillende accounts gebruiken. En daarmee hebben ze ook een grote kans om gehackt te worden. Dat maakt het belangrijk om voor iedere afzonderlijke online dienst een uniek, lang en complex wachtwoord te hebben. 

Alle bedrijfsgevoelige informatie beveiligd met 1 sterk wachtwoord

Vooral voor bedrijven is het enorm belangrijk om niet gehackt te worden. Want de gevolgen van bedrijfsgegevens die op straat liggen, zijn niet altijd te overzien en te herstellen. Daarom heeft de Eindhovense startup MindYourPass een unieke oplossing ontwikkeld, die ervoor zorgt dat alle wachtwoorden van externe accounts die medewerkers gebruiken beveiligd zijn met één sterk wachtwoord, gegenereerd door een speciaal algoritme. Maar medewerkers zelf hoeven alleen maar één eigen wachtwoord te onthouden. Het algoritme zet deze om naar een veel veiliger wachtwoord. Dat maakt de kans op hacking erg klein. Maar mocht er toch een account gehackt zijn, dan helpt de software om de hack te identificeren en analyseren, om zo de gevolgen te minimaliseren. Je kunt deze software dus eigenlijk zien als een soort van digitaal veiligheidshek om de organisatie. Dit veiligheidshek helpt bedrijven daarnaast ook om te voldoen aan de regelgeving van de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend als General Data Protection Regulation (GDPR).

Pre-seed investering vanuit Brabant Startup Fonds

De oplossing van MindYourPass is zo vernieuwend dat deze in 2017 gepatenteerd is. In 2018 is MindYourPass geselecteerd als high-potential startup in het Accelerate program van HightechXL. Onlangs heeft MindYourPass een forse pre-seed investering vanuit het Brabant Startup Fondsontvangen. Dit fonds helpt startende, innovatieve ondernemers in Brabant van de grond te komen. Naast deze financiële pre-seed injectie hebben verschillende specialisten, zoals inhoudelijk deskundigen en potentiële klanten, hun expertise en ervaringen gedeeld om deze businesscase te optimaliseren voor de markt. Het gehele investeringstraject en het investeringswaardig maken is begeleid door een business developer van Brainport Development, die MindYourPass aan Brabant Startup Fonds heeft gekoppeld. Brainport Development is dé partner van Brabant Startup Fonds in Zuid-Oost Brabant die startups naar het fonds kan leiden.