Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

MoU Brainport Taipei ter bevordering samenwerking startups

30 januari 2018

Vanavond ondertekenen Program Director Naomie Verstraeten van Brainport Development en Director General Lia Ming Liu van het Taiwanese Industrial Technology Research Institute (ITRI) een Memorandum of Understanding (MoU) in de Kazerne in Eindhoven. Het doel van de MoU is om de samenwerking tussen start-up incubators in beide landen te bevorderen.

Voor start-ups uit Brainport Eindhoven betekent de MoU dat zij laagdrempeliger de Aziatische markt kunnen verkennen. Taiwan is een relatief makkelijk te betreden Aziatische markt en kan als opstapje dienen voor het betreden van andere Aziatische markten zoals die van Japan of China.

Taiwan aantrekkelijke markt voor Nederlandse startups
Taiwan is een aantrekkelijke markt voor Nederlandse start-ups. Toenemende vergrijzing en kosten voor gezondheidszorg is in Taiwan een aandachtspunt net als in Nederland. Nederlandse start-ups staan bekend om hoogtechnologische kennis en het vermogen om ervoor te zorgen dat de devices ook echt daadwerkelijk worden geaccepteerd door gebruikers (social design).

Brainport helpt Taipei bij doorontwikkeling incubators
Ook Taiwan kent the battle for talent en wil door incubators door te ontwikkelen talent behouden. Met de MoU tussen Brainport Development en ITRI ondersteunt Brainport Eindhoven, Taipei City in het door ontwikkelen van die incubators.

Deelname aan InnoVEX Taipei later dit jaar
Naast de MoU zal een delegatie bedrijven en organisaties uit Brainport Eindhoven later dit jaar deelnemen aan InnoVEX Taipei onder leiding van burgemeester van Eindhoven en voorzitter van de stichting Brainport: John Jorritsma. InnoVES is een platform voor starters dat onderdeel uitmaakt van Computex Taipei, de grootste B2B ICT handel show in Azië. De Nederlandse overheid heeft dit platform aangemerkt als strategische global (Asia) beurs voor startups.  

Heeft u interesse in deelname aan InnoVEX Taipei? Neem dan contact op met Desiree van Zutphen, business developer bij Brainport Development, door een e-mail te sturen naar: d.vzutphen@brainportdevelopment.nl.