BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

MyHomeServices vindt grote Duitse partner

21 januari 2016


MyHomeServices uit Eindhoven heeft er een grote Duitse partner bij. Het gaat om Media Saturn. De elektronicaketen heeft het bedrijf van Geert Berkvens geselecteerd uit honderd start ups. Samen met drie Duitse starters zit Berkvens nu in een acceleratorprogramma in München en wordt MyHomeServices klaargestoomd voor de markt.

Stapels rekeningen, garantiebonnetjes, handleidingen en andere paperassen verdwijnen vaak ongezien uit het oog. En wie ze wel allemaal keurig verzamelt, verliest vaak het overzicht. MyHomeServices maakt een einde aan dit geharrewar. Met slimme app’s van deze start up krijgt de consument, maar ook producent of dienstverlener, meer inzicht en overzicht om kosten te besparen.

De voordelen hiervan zijn ook Media Saturn niet ontgaan. Oprichter Geert Berkvens pendelt sinds half november iedere woensdag op en neer naar het Media Saturn Spacelab in München waar hij coaching krijgt van Duitse topexperts in marketing, investeringen en andere onderdelen van bedrijfskunde. Half april is de training afgerond. MyHomeServices volgt het acceleratorprogramma samen met drie Duitse start ups die zich richten op service aan huis voor elektronica, ICT-hulp op afstand en reparatie van mobieltjes.

Reis
¨Een Duitse krant meldde dat alleen ´Der Holländer´ echt toekomstperspectief op de Duitse markt zal hebben. Ik mag hopen dat ze gelijk krijgen¨, vertelt Berkvens met een lach terwijl hij zijn auto richting Nederlandse grens stuurt. Vanuit zijn thuisbasis Catalyst op het TU/e Science Park in Eindhoven rijdt hij wekelijks naar Düsseldorf en neemt daar de trein naar Beieren. Een inspannende reis die binnenkort een stuk comfortabeler wordt als Transavia vanaf Eindhoven Airport een lijnverbinding naar München opent.

Lening
De Duitsers hebben in ruil voor het acceleratorprogramma bedongen dat ze een converteerbare lening verstrekken aan MyHomeServices die ze later eventueel kunnen omzetten in aandelen van de start up.Berkvens heeft op zijn beurt volledig inzicht in de data van Media Saturn om zijn service-app´s in te richten voor de Duitse markt. Tegelijkertijd is hij bezig met een pilot in samenwerking met een elektronicawinkel in München. ¨Als ik er toch elke week moet zijn voor het trainingsprogramma, kan ik dat net zo goed meepikken¨, meent Berkvens. Mocht de pilot een succes worden, dan wil hij ook een kantoor van MyHomeServices vestigen in München.

Sprookjeshuwelijk
Het lijkt zowel voor Media Saturn als MyHomeServices een sprookjeshuwelijk. Dankzij de technologie van de Eindhovense start up kan de elektronicaketen de service verbeteren, de klanttevredenheid en loyaliteit vergroten wat vervolgens zal leiden tot meer verkoop en lagere servicekosten. Op haar beurt krijgt MyHomeServices toegang tot de Duitse markt die zeven keer groter is dan de Nederlandse. Bovendien is een contract met de Duitse Elektronicareus een mooie binnenkomer bij investeerders. ¨Als we nog meer van deze grote marktspelers binnenhalen, kunnen we bovendien afdwingen dat we de standaard bepalen. Maar voorlopig blijft het vooral zoeken naar de juiste balans tussen cashflow en kwaliteit leveren. We krijgen nu nog meer input aan data, dus we zullen nieuwe medewerkers nodig hebben.¨

Meer informatie over MyHomeServices? Klik hier