Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Neelie Kroes opent Venture Capital Desk

11 mei 2016

Neelie Kroes, Special Envoy van Startup Delta, heeft dinsdag 10 mei de officiële opening verricht van de Venture Capital Desk op High Tech Campus in Eindhoven. Met de VC Desk krijgen innovatieve startups een centraal loket waar ze terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van financiering.

De opening van de VC Desk was één van de hoogtepunten van Kroes’ tweede bezoek aan de Brainport Regio Eindhoven sinds ze begin vorig jaar aantrad als Special Envoy. Startup Delta is een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen dat zich inzet voor verbetering van het Nederlandse startup klimaat. Vandaag bezocht Kroes diverse locaties in de regio om te inventariseren welke resultaten zijn geboekt ten opzichte van haar eerdere bezoek in februari 2015. De oprichting van de VC Desk is daarbij een belangrijk wapenfeit.

Capital know-how

“Dit is een prachtig initiatief voor innovatieve high tech-startups in Brabant. Veel jonge ondernemers hebben behoefte aan start- en groeikapitaal, maar in de praktijk lopen ze vaak aan tegen een gebrek aan ‘capital know-how’ en contacten. De VC Desk maakt het voor deze ondernemers veel makkelijker om financiering aan te trekken en verder te groeien,” aldus Kroes.

Pop-Up concept

De VC Desk is een initiatief van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), High Tech Campus, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, RVO, Holland Innovative, Prime Ventures en SET Ventures. Verder hebben de VC fondsen HPE Growth Capital en Endeit Capital interesse getoond voor deelname aan dit initiatief. De desk wordt opgezet als een Pop-Up concept, beginnend op de High Tech campus in The Colour Kitchen op The Strip en wordt afwisselend bemand door medewerkers van de aangesloten partners.

Investeerders

Miriam Dragstra, directeur van BOM Capital: “De VC Desk is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking Brabant sterker maakt. Met partners binnen én buiten Brabant bieden we ondernemers makkelijk toegang tot investeerders. Van een informatieve kop koffie tot het leggen van concrete contacten. Waar nu slechts een beperkt aantal startups daadwerkelijk doorgroeien, zal dit initiatief bijdragen tot meer succes.”