BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Negen bachelors Tilburg University beste van Nederland

02 november 2015

Negen bacheloropleidingen van Tilburg University zijn beoordeeld als de beste in hun vakgebied. Dit blijkt uit de ranglijsten in de Keuzegids Universiteiten 2016 die maandag 2 november is gepubliceerd. De beoordeling gebeurt grotendeels op basis van waardering van studenten. Van de veertien universiteiten bekleedt Tilburg University een vierde plaats in de ranglijst van beste bacheloropleidingen. In 2015 was dit nog een zesde plaats.

Tilburg University wordt over alle studies gemeten beoordeeld met 64 punten en stijgt daarmee ten opzichte van 2015 (63) en 2014 (61,5). Het landelijke gemiddelde van de beoordelingen van alle universiteiten bedraagt 61,9. In de Keuzegids is de best scorende universiteit Wageningen University met 75 punten en de slechtst scorende universiteit de UvA met 53,5 punten.

Verbeteren

Rector Magnificus Emile Aarts: ¨Het is duidelijk dat onze opleidingen tot de top behoren van het Nederlandse academische onderwijs. De scores tonen een prachtige prestatie over de volle breedte van ons bachelor programma en daar zijn we erg trots op. Dat komt doordat we de kwaliteit van ons onderwijs voortdurend intern en extern laten beoordelen en waar nodig verbeteren. Deze aanpak volgen we al jaren en onze studenten zijn daar nauw bij betrokken en weten dat te waarderen.’

Met een totaalscore van 86 en 78 krijgen de respectievelijk de bachelor Economics en de bachelor Liberal Arts and Sciences net zoals het vorige jaar het kwaliteitszegel ‘topopleiding’ toegekend. In totaal negen van de negentien beoordeelde bachelors van Tilburg University behalen een nummer 1 positie in de ranglijst van hun vakgebied.