Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Nemo Healthcare mag de Amerikaanse markt op

20 februari 2017

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft Nemo Healthcare goedkeuring verleend om hun PUREtrace weeënregistratiesysteem op de Amerikaanse markt te brengen. Deze Nemo-technologie, ontwikkeld voor zwangerschapsbewaking in het ziekenhuis, meet op een uitwendige manier de weeënactiviteit voor en tijdens de bevalling.

PUREtrace maakt gebruik van zeer gevoelige elektrische metingen. Tijdens een wee trekt een groot aantal spiercellen in de baarmoederwand zich gecontroleerd samen. Deze activiteit is te meten in elektrische spanning op de huid van de buik van een zwangere vrouw. Een speciale pleister met elektroden signaleert de weeënactiviteit en stuurt de gegevens door naar een bewakingsmonitor. Op deze manier wordt de gewenste informatie op een volledig uitwendige, en voor de zwangere vrouw veilige en comfortabele manier verkregen.

Hans Brons, CEO van Nemo Healthcare: ”De FDA goedkeuring voor PUREtrace is een belangrijke mijlpaal voor Nemo Healthcare. Onze baanbrekende en patiëntvriendelijke technologie is hiermee nu ook beschikbaar voor zorgprofessionals in Amerika, met als uiteindelijk gezamenlijk doel de foetale bewaking naar een hoger niveau te tillen en een betere diagnostiek en geboorte-uitkomst na te streven.”