BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Nieuw 3D metaalprintsysteem Additive Industries

17 maart 2017

Additive Industries heeft tijdens de Additive World Conference 2017 in Eindhoven een nieuwe, kleinere uitvoering van haar MetalFAB1 industrieel 3d metaalprint systeem gepresenteerd. Het systeem is specifiek ontworpen voor process- & applicatieontwikkeling en prototypebouw. Het compacte formaat en concurrerende prijsniveau helpen beginnende gebruikers om ervaring op te doen met additive manufacturing in metaal alvorens op te schalen naar seriematige productie. De modulaire opzet, typerend voor de lijn van MetalFAB1 systemen, biedt de mogelijkheid om in een later stadium te upgraden naar een volledig MetalFAB1 systeem. De technologie en het bouwvolume (420 x 420 x 400 [mm]) zijn identiek aan de grotere systemen voor serieproductie.

Intensieve dialoog
Bestaande gebruikers zoals Airbus en GKN kunnen het systeem inzetten bij de ontwikkeling van printstrategieën en procesparameters voor nieuwe materialen en toepassingen, alvorens deze in te zetten op hun industriële MetalFAB1 systemen voor serieproductie. Dit voorkomt onnodige verstoring van productieplanning en reguliere operatie. “Deze machine is het resultaat van een intensieve dialoog met onze klanten en beoogde gebruikers en completeert ons aanbod van MetalFAB1 systemen voor industriële additive manufacturing in metaal”, aldus Mark Vaes, CTO van Additive Industries. “Er bestaat op het moment geen andere oplossing die een combinatie biedt van ongekende flexibiliteit en toekomstbestendige 3D-print mogelijkheden”, voegt Daan Kersten, mede-oprichter en CEO van Additive Industries toe.

Winnaars Design for Additive Manufacturing Challenge
Andere noviteiten tijdens de Additive World Conference 2017 kwamen van de winnaars van de Design for Additive Manufacturing Challenge; beide goede voorbeelden van het brede potentieel van industrieel 3D printen. Uit 76 deelnemers in twee groepen, professionals en studenten, waren 3 finalisten voor iedere categorie geselecteerd. Na een presentatie van de finalisten aan de Jury zijn twee winnaars geselecteerd die het beste invulling gaven aan de opdracht om een nieuw ontwerp te maken of een bestaand product te herontwerpen voor additive manufacturing.

Sealer Arm
Het Nederlandse ‘Chocolate Shock Prevention Team’ van Lareka Confectionery Equipment heeft gewonnen in de professionals categorie met het herontwerp van de ‘Sealer Arm’ van een verpakkingsmachine voor chocoladerepen. De herontworpen en 3D geprinte sealer arm laat een succesvolle combinatie zien van substantiële kwaliteitsverbetering in de verpakking van chocolade door een betere temperatuurregeling en een reductie van 50 onderdelen.

Herontwerp
De winnaar in de studenten categorie was dit jaar een oude bekende, Cassidy Silbernagel van de University of Nottingham in Engeland. Hij won de studenten categorie voor de tweede keer met een prachtig herontwerp van een carburateur inclusief bewegende delen, vlotters, lichtgewicht interne honingraatstructuren dat bovendien geoptimaliseerd was zodat er zo min mogelijk support structuren nodig zijn. Met dit ontwerp demonstreert hij niet alleen zijn vakmanschap maar ook de unieke eigenschappen van additive manufacturing.


Industrial Achievement Award
Naast de winnaars van de Design Challenge heeft Additive Industries nog twee Additive World Awards uitgereikt. Dr.-Ing. Wilhelm Meiners, eindverantwoordelijk voor de Rapid Manufacturing onderzoeksgroep van Fraunhofer ILT, kreeg de Industrial Achievement Award voor zijn onderzoek naar selective laser melting technologie eind negentiger jaren en zijn uitgebreide en waardevolle bijdrage sindsdien aan de ontwikkeling van materialen, processen en toepassingen voor 3D metaalprinten. Bovendien heeft hij een groot netwerk opgebouwd van additive manufacturing professionals die in zijn instituut zijn getraind en opgeleid. Youping Gao of Castheon and Aerojet Rocketyne, ontving de Industrial Achievement Award voor zijn omvangrijke werk op het gebied van proces- en applicatieontwikkeling voor additive manufacturing. Hij geeft leiding aan het team dat het eerste 3D geprinte onderdeel heeft ontworpen en gecertificeerd voor een bemande ruimtereis.