Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Nieuwe investeerder voor groei Avular

26 april 2018

Avular heeft een nieuwe investeerder aangetrokken om haar innovatieve en veelbelovende producten versneld naar de markt te brengen. De nieuwe investeerder, Lumipol Holding, neemt de plaats in van de eerdere investeerders en doet een investering van €1.500.000.

Met Lumipol Holding wil Avular de komende jaren verder groeien tot een toonaangevende speler binnen de robotica markt. Om deze ambitie vorm te geven is ook de directie vernieuwd. Vanaf heden wordt Avular geleid door Albert Maas, Joop aan den Toorn en Yuri Steinbuch, ondersteund door ervaren ondernemers Tom Krieckaert en Paul Krieckaert van Lumipol Holding. Met dit team zijn alle expertises op het gebied van design, embedded systems, regeltechniek, finance en business development deskundig vertegenwoordigd.

Foto door Bart van Overbeeke

Het product portfolio zal de komende jaren bestaan uit de Aerial Curiosity, de Curiosity Core en de Verax positioneringssystemen.

  • De Aerial Curiosity is een modulair drone platform waarmee gebruikers nieuwe toepassingen zeer gemakkelijk kunnen ontwikkelen. Toepassingen variëren van samenwerkende drones in een lichtshow tot het meten van micro-lekkages door middel van geluid.
  • De Curiosity Core is nu al het hart van de Aerial Curiosity, maar wordt ook ontwikkeld als zelfstandig brein van elke nieuwe robot. Robot ontwikkelaars gebruiken de Core voor een veelheid aan robotica toepassingen door eenvoudig bestaande of nieuwe hardware aan te sluiten. Zo worden nieuwe toepassingen sneller en tegen lagere kosten ontwikkeld.
  • De Verax positioneringssystemen zorgen ervoor dat in alle omstandigheden, zowel binnen als buiten, in het licht én in het donker, de positie van elke robot bekend is. Zij werken met de Curiosity platformen, maar zijn ook op zichzelf beschikbaar voor andere (mobiele) applicaties.

Volgend op de succesvolle pilots zal vanaf 1 juli 2018 zal de tweede serie van de Aerial Curiosity uitgeleverd worden aan klanten. Voor meer informatie over het bedrijf, de investering en de producten kan contact opgenomen worden met Yuri Steinbuch via +31 (0) 6 51 478 158.