Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Nieuwe TU/e-teams presenteren zich op E52-podium

27 oktober 2016De nieuwe TU/e-teams Stella en BlueJay presenteren zich, samen met start-ups Usono, Lay3rs, Tingle, Amber, Arion, Dutch Rose en het MAD Emergent Lab, woensdagavond 9 november op een podium in het voormalige VDMA-complex aan de Vestdijk 27 in Eindhoven. Tijdens het evenement E52 Live! komen tien in het oog springende innovaties aan bod. Van de gezinsauto op zonne-energie Stella tot en met de huishoud-drones van BlueJay, biedt E52 Live! een goede indruk van de vernieuwingsdrang van de Brainportregio.

De avond in het VDMA-complex begint om 19.00 uur en wordt gevuld met demonstraties, interviews en veel interactie met het publiek. Een van de aanwezige bezoekers krijgt aan het einde van de avond zichzelf - in een 3D geprinte versie - mee naar huis. Het evenement is in handen van E52, een Eindhovens journalistiek platform dat zich richt op de verhalen achter innovatie en de economie van innovatie.

Echografie

Bezoekers kunnen veel verrassende dingen verwachten en onder meer Stella en BlueJay bewonderen. Zo stoeit het team van Usono met de toekomst van de echografie. Het publiek kan -live in beeld- de binnenkant van de spieren van een sportman zien terwijl die zich inspant op het podium. Lay3rs komt, compleet met 3D-printer en scan-apparatuur en brengt iemand uit de zaal ter plekke in beeld die vervolgens in 3D wordt gekopieerd. Tingle is er om het publiek getuige te laten zijn van het ontstaan van een prachtig nieuw muziekinstrument. Het team vertelt over de ontwikkeling van het instrument en speelt natuurlijk ook muziek.

Vervoerssysteem

Amber komt haar ambities toelichten om de auto-industrie in Eindhoven te laten floreren. Volledig elektrisch, volledig duurzaam en compleet met een vervoerssysteem zodat niemand verder dan vijf minuten hoeft te lopen om een auto te pakken. De aanwezigen ook alles over Augmented Reality dankzij Dutch Rose Media. Het team legt niet alleen uit waarom Pokemon Go de voorbode is van veel moois, maar laat ook zien hoe het nu verdergaat. Dan is er nog Arion, de slimme sportzool die hardlopers beter laat rennen.

Dutch Technology Week

Een delegatie van MAD Emergent Art Lab toont wat makers in de Brainportregio kunnen bouwen met sensoren en leggen uit waarom deze toepassingen het dagelijkse leven aangenamer maken. Op het podium wordt ook een brug geslagen naar de Dutch Technology Week (15 tot 20 mei 2017). De organisatoren vertellen over hun ambitie en luisteren daarbij naar de droom van een

mechatronica-student: welke innovatie gaat hij ons in 2017 laten zien?

9 november, 19:00 uur - VDMA, Vestdijk 27 Eindhoven (achter het Expat Center)
Kaartjes voor deze avond zijn voor €7,50 te koop