BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

NLingenieurs reikt ‘De Wimpel’ uit aan Dutch Design Foundation

03 november 2017

CEO Martijn Paulen neemt vandaag, namens de Dutch Design Foundation, De Wimpel 2017 van NLingenieurs in ontvangst. Deze award wordt elke vijf jaar uitgereikt  aan een organisatie of persoon die de ingenieursbranche op bijzondere wijze onder de aandacht heeft weten  te brengen. Martijn Paulen: "Vaak worden techniek en design als gescheiden werelden gepresenteerd. Dit terwijl wij rotsvast geloven dat het twee zijdes van dezelfde munt zijn, die 'human centered innovation' heet. Dat onze insteek nu beloond wordt met deze prachtige award van echte kenners, geeft ons een enorme boost!"

Circulair bouwen
Volgens NLingenieurs weet de Dutch Design Foundation design, research & techniek op de kaart te zetten. Een mooi voorbeeld daarvan is de Dutch Design Week. Afgelopen week was de 2017 editie en ook nu weer werden de crossovers tussen design, research & techniek op een toegankelijke manier overgebracht op meer dan 335.000 bezoekers. Neem als voorbeeld het People’s Pavilion op het Ketelhuisplein in Eindhoven; deze centrale ontmoetingsplek voor creatieve denkers en doeners uit de hele wereld, was speciaal gebouwd voor de Dutch Design Week met 100% geleend materiaal. Na afloop van de Dutch Design Week worden de materialen weer opgehaald en hergebruikt. Er zit geen schroef of bout in. De ontwerpers hebben op deze manier een radicaal nieuwe invulling aan circulair bouwen gegeven. Een invulling die wordt ondersteund door NLingenieurs, omdat circulair bouwen hoog op de agenda van de branchevereniging staat.

NLingenieurs 
NLingenieurs is de Nederlandse branchevereniging van advies-, management- en ingenieursbureaus en werd in 1917 opgericht als Orde van de Nederlandsche Raadgevend Ingenieur. Vijf jaar geleden won het VPRO tv-programma ‘Nederland van Boven’ De Wimpel 2012. De uitreiking is dit jaar extra speciaal omdat de branchevereniging 100 jaar bestaat. Johan van den Elzen, voorzitter van het NLingenieurs bestuur, zal de prijs op het 100-jarig jubileumfeest van NLingenieurs overhandigen aan Martijn Paulen.
  

NLingenieurs reikt ‘De Wimpel’ uit aan Dutch Design Foundation