BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Ontdek jouw business potentie met Sport eXperience

05 april 2016Na de eerste succesvolle editie, bouwt Sport eXperience vanaf 9 mei verder met een nieuwe lichting sportinnovaties. Eén keer per week komen maximaal zeven ondernemers bij elkaar om op een gestructureerde wijze te werken aan hun innovatie. Onder deskundige begeleiding worden de innovaties sneller en beter naar de markt gebracht. Na vijf sessies presenteren deze ruwe diamanten hun sportinnovatie aan investeerders en stakeholders.

Door het bieden van de gewenste structuur, coaching en inspiratie, zijn de sportinnovaties uit de eerste editie in een échte versnelling geraakt. Voor de nieuwe editie zijn verbeteringen doorgevoerd in het programma die door de ondernemers zelf zijn aangegeven. Na het afsluitende Sport eXperience event van 16 februari j.l. hebben deze deelnemers niet alleen financiële afspraken gemaakt, ook hebben enkele deelnemers aan het event hun hulp aangeboden. Dit toont aan dat het netwerk achter het programma werkt.

Sport eXperience
Sport eXperience is de eerste en enige Sport Accelerator in Nederland. Samen met de Parijse accelerator zijn wij de Gateway to Europe voor sport StartUps. Sport eXperience versterkt de eigen positie door samenwerkingen met sporthubs in Australië, Denemarken, Los Angeles, Parijs, St. Louis en Toronto. Momenteel wordt dit al vorm gegeven.

Sport eXperience werkt intensief samen met sport gerelateerde organisaties, bedrijven en overheden. Deze stakeholders brengen we samen in ons stadion in het SX-gebouw in Eindhoven waar ongeveer 50 bedrijven zich dagelijks bezighouden met sport, marketing en media. We boren dit netwerk aan en erbuiten. Ons doel is om de maatschappij te laten profiteren van sportinnovatie. Onze focus ligt op technologische en sociale innovaties in de sport.

Lees en leer hoe Sport eXperience jou verder brengt. Wij heten jou welkom met jouw innovatie.

Ontdek jouw potentie
Vanaf 9 mei vinden eens per week de sessies plaats. In de ochtend wordt telkens een concreet thema behandeld die ingevuld wordt door specialisten uit de sport. Vervolgens werkt iedereen aan zijn of haar innovatie onder begeleiding van de innovatiecoaches en specialisten. Om de onderlinge verbondenheid verder te stimuleren, wordt gezamenlijk geluncht. Na elke sessie werkt iedereen thuis of op kantoor verder. In vijf weken wordt op een gestructureerde wijze vorm gegeven aan ieders toekomstige bedrijf. En op donderdag 23 juni presenteren alle ondernemers hun verhalen voor investeerders en stakeholders. Aanmelden voor de tweede editie kan hier.

“Van trainingscentrum watersport naar het meest innovatieve wind- en kitesurfcentrum van de wereld!! En dat in 5 weken!!” Joost Hopmans; InnoDAM

“Door de opzet heb ik veel ruimte gekregen om naar mijn specifieke situatie te kijken. De coaches zijn met mij meegegroeid in het traject” Martijn van der Ent; WeGo-Out

“Is your cold pitch ready for a warm bath?” Hans Bloemen; Eindhoven Corporate Finance Group

“Sport eXperience: waar ambitie, innovatie en slagkracht samenkomen” Guus Hulshof; gemeente Eindhoven

“Sport eXperience biedt ondernemers sneller en meer kans op succes door een unieke combinatie van kennis, netwerk en zakelijke creativiteit; vooruitzicht door inzicht” Victor Beerkens; Sport eXperience innovatiecoach

“Het programma is pragmatisch opgezet, met een tijdslijn en einddoel. Dat is precies nodig om een idee verder te brengen.” Erik Driessen; DISQ

Meer informatie