BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Organisatie TCI conferentie 2016 in Brainport officieel van start

12 november 2015

Op de afsluitende vrijdag van de TCI Global Conference 2015 in Zuid-Korea, heeft het organiserende team van de 2016 editie traditioneel de vlag overgedragen. Van 7 tot 10 november 2016 vindt de wereldwijde conferentie rond clusters en economische ontwikkeling in Eindhoven plaats.

Een kleine delegatie vanuit Brainport Development en WageningenUR bezocht de conferentie om te leren en inspiratie op te doen. Het team was zich er voortdurend van bewust dat ze aan zet zijn voor de volgende editie en er zijn een heel aantal verbeterpunten meegenomen. Ook werden veel reacties en ideeën aangedragen door enthousiaste TCI-leden. Het is de uitdaging voor 2016 om te behouden wat goed is, te vernieuwen waar mogelijk en te zorgen voor zoveel mogelijk resultaat voor de Brainport achterban. Na de vlagoverdracht nodigde Joep Brouwers, namens de organisatie 2016, het TCI netwerk volgend jaar van harte uit in Eindhoven.

Bij de TCI Global Conference 2015 ontmoette het grote internationale netwerk van mensen en organisaties die betrokken zijn in clusters elkaar. Er werd enthousiast gesproken, kennis uitgewisseld en gebouwd aan onderlinge relaties. Aanwezigen delen de ambities om economieën te versterken door gebruik te maken van de kracht van samenwerking. Er waren er interessante verhalen van sprekers zoals Christian Ketels en Michael Enright. Ook gaven Zuid-Koreaanse sprekers een goed beeld van hun economische ontwikkeling over de afgelopen decennia en kwamen bedrijven als Samsung en Hyundai-Kia aan het woord. De delegatie droeg zelf een steentje bij met verschillende presentaties over o.a. het belang van creativiteit, high tech & food-clusters en cluster onderzoek.

Meer informatie over TCI2016 op www.tci2016.org.