BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Samen veelbelovende bedrijven een stap verder brengen

11 januari 2015

Rob van Gijzel (GGV Summit)
"Ik kijk terug op een goede summit, waar ondernemers, investeerders en overheidsvertegenwoordigers elkaar eens echt goed in de ogen keken over de moglijkheden om veelbelovende bedrijven een stap verder te brengen. Het ondersteunen van bijvoorbeeld verschillende technologische startups in onze regio is van groot belang voor ons ecosysteem. We kunnen ons in de Eindhoven Brainportregio verheugen op een aantal OEM-ers, zoals ASML, Philips, NXP en VDL, maar de stabiliteit en de innovatiekracht van onze regio kan meer van dergelijke bedrijven goed gebruiken. Er zitten parels bij die ook tot zo'n concern kunnen uitgroeien."

"Ik was heel blij met het bezoek de hele middag van Neelie Kroes, de speciale gezant van het kabinet, die in anderhalf jaar tijd met haar organisatie StartupDelta minimaal vijf grote durfinvesteerders naar Nederland wil halen. Ik heb een goed gesprek met haar gehad over het unieke van onze regio, een regio met echte maakindustrie, heel veel hyper-eclectronische machinebouw. Hier geen 'snel geld' uit de wereld van de apps. In die lange terugverdientijd zit hier de uitdaging. Ik heb een goed een-op-een gesprek met haar gehad en de indruk gekregen dat ze echt veel kansen in onze regio ziet."