BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

SC2 in Eindhoven: groeiend platform voor software engineers

05 oktober 2017

Ruim tweehonderd software managers van bedrijven als ASML, Océ en Thales kwamen gisteren bijeen tijdens de Software-Centric Systems Conference in Eindhoven, hét congres in Europa voor software engineering. Bezoekers gingen in gesprek met toonaangevende experts uit industrie en wetenschap, en vooral ook met elkaar. Na afloop waren de reacties enthousiast. SC2 is in drie jaar tijd uitgegroeid tot de ontmoetingsplek voor iedereen die zich bezig houdt met complexe software processen. 

Handshakes
Met dertig procent meer bezoekers dan van vorige jaar is SC2 een groeiend platform voor software engineers. Organisator Nieke Roos legt uit dat naast een sterk inhoudelijk programma, de focus ligt op het uitwisselen van ervaringen van deelnemers onderling. “Bezoekers van deze conferentie zijn elke dag bezig om complexe software processen tot een goed einde te brengen. Iets waar deze regio heel sterk in is. Op SC2 kunnen ze kennis uitwisselen en leren van andere bedrijven.” 

Aan het netwerkaspect was dit jaar extra aandacht besteed. Deelnemers kregen bij aankomst bijvoorbeeld een bandje waarmee tijdens het handen schudden automatisch contactgegevens worden uitgewisseld. Geen gehannes dus meer met visitekaartjes, maar aan het einde van de dag een mailtje in je inbox met de gegevens van iedereen die je die dag gesproken hebt. 

Spotify
Sprekers waren er onder andere van Philips, Microsoft en Thermo Fisher Scientific/FEI. John Lapre, CTO van Elekta, opende de conferentie met een presentatie over het toenemend belang van software bij het opsporen en de behandeling van kankercellen. Ook Spotify was vanuit New York live vertegenwoordigt. De Nederlander Wouter de Bie, Director of Engineering for Data, ging met de zaal in gesprek over de bijzondere groeistrategie van het bedrijf en maakte inzichtelijk welke stappen waren gezet. In negen jaar tijd groeide het software bedrijf tot 150 miljoen gebruikers per maand. De Bie lichtte toe dat de helft van de 3500 werknemers bij Spotify volledig werkt aan R&D. 

SC2 wordt elk jaar georganiseerd door Techwatch en mede mogelijk gemaakt door verschillende partners, waaronder het High Tech Software cluster van Brainport Development. Meer info hier

SC2 in Eindhoven: groeiend platform voor software engineers