BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

SingularityU start Innovation Hub in Brainport

24 februari 2016

Singularity University (SU) heeft woensdag 24 februari haar eerste samenwerkingsverband aangekondigd, te weten SingularityU The Netherlands. SingularityU The Netherlands zal onderwijs-programma’s, tech bijeenkomsten en een Innovation Hub in Eindhoven opzetten, zodat bedrijven, investeerders, NGO's, ondernemers en overheden een up to date beeld hebben van de voortgang en mogelijkheden van exponentiële technologieën met als doel dat men deze inzet en daarmee de levens van miljarden mensen positief beïnvloedt.

Dit samenwerkingsverband, het zogeheten Exponentiële Regionale Partnerschap (ERP), is de eerste in een reeks, die als doel heeft het opbouwen van een wereldwijd ecosysteem van innovatiehubs die samenwerken met lokale groepen en de gemeenschap in staat stellen om exponentieel te denken en nieuwe technologieën te omarmen, om zo tot oplossingen voor regionale en wereldproblemen te komen.

Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven stelt dat "technologie een steeds grotere impact op onze levens heeft. Niet alleen op de economie maar zeker ook op de samenleving. Daarom is het belangrijk dat SingularityU in Nederland breed gedragen wordt. Zo wordt er met Nijmegen intensief samengewerkt als het gaat om innovaties in de zorg en zijn steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven actief betrokken om oplossingen te vinden voor grootstedelijke uitdagingen”.

Netwerk
SU is betrokken bij de aanpak van mondiale uitdagingen en pleit voor de ontwikkeling van een wereldwijd netwerk van innovatieve ecosystemen om een maximum effect te bereiken. Het ERP-programma bezit via SingularityU Global al een gevestigd en krachtig mondiaal netwerk van alumni in bijna 90 landen en wil de innovatieve groei verder versnellen door steden en regio's de kans te bieden een samenwerking met SU aan te gaan. Het uitrollen van een Alumni Chapter Headquarters, Innovation Hub, Global Summit en een reeks aangepaste programma's en accelerators volgt.

Yuri van Geest
"Wij zijn vereerd en opgetogen dat we SingularityU in Nederland starten. Dit partnerschap is de eerste fysieke locatie buiten het NASA Research Park. Ons doel is voort te bouwen op de krachten van ons land, waarbij we de belangrijkste exponentiële technologieën integreren en inzetten om oplossingen te vinden voor een aantal grootse mondiale uitdagingen, bijvoorbeeld rondom water, voedsel en gezondheid", zegt Yuri van Geest, medeoprichter van SingularityU The Netherlands.

Congressen
Naast het openen van de Innovation Hub op 26 mei 2016 in Eindhoven, zal SingularityU The Netherlands met Singularity University samenwerken om wederom een SingularityU Summit in Amsterdam te organiseren op 12 en 13 september 2016. SingularityU Summits zijn tweedaagse congressen die wereldwijd georganiseerd worden, zodat de aanwezigen een up-to-date beeld heeft van hoe de exponentiële technologieën toegepast kunnen worden voor positieve verandering en economische groei in hun regio. Deze summits worden een jaarlijks terugkerend punt van verbinding en inspiratie voor de plaatselijke gemeenschap, een manier om een lokale cultuur van innovatie in een stroomversnelling te brengen en een kans om doorbraken (technologie, start-ups en ideeën) in kaart te brengen.

Rob Nail
"Dit is echt een spannende dag voor Singularity University: we lanceren ons eerste Exponentiële Regionale Partnerschap, in Nederland, een land dat bekend staat om haar ondernemende geest", zei Rob Nail, CEO en medeoprichter van Singularity University. "Wij zijn ervan overtuigd dat we wereldwijd een actieve community moeten mobiliseren van betrokken particulieren die anderen de kracht van exponentiële technologieën leren, om zo een groot verschil te maken in de levens van miljarden mensen. En dat is precies wat dit partnerschap zal bereiken".

Expertise
SU heeft elf grote mondiale uitdagingen vastgesteld: onderwijs, energie, duurzaamheid, voedsel, gezondheid, armoede, veiligheid, water, ruimtevaart, rampenbestendigheid en bestuur. Het ERP-programma zal plaatselijke gemeenschappen trainen in exponentieel denken en het gereedschap, de kennis en de expertise leveren die nodig zijn om op technologie gebaseerde oplossingen voor deze uitdagingen te vinden. De oprichters van SingularityU The Netherlands zijn Yuri van Geest, Jim Stolze en Diederick Croese.

Voor meer informatie, zie: SingularityU.org. Volg ze op Facebook en Twitter @SingularityU.