BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Slimmer Leven Challenge 2016 van start

23 februari 2016


De derde editie van de Slimmer Leven Challenge gaat woensdag 24 februari van start. Zeventien teams met daarin studenten van Summa, Fontys én TU/e gaan één dag lang in het Auditorium van de TU/e aan de slag om de beste zorginnovatie van 2016 te bedenken. In deze teams is de combinatie van praktijkervaring met de nieuwste kennis een snelkookpan voor nieuwe ideeën wat resulteert in de meest uiteenlopende innovaties voor de zorg.

Ook in 2016 gaan studententeams aan de slag met slimme oplossingen voor een hogere levenskwaliteit van ouderen die actief, gezond en maatschappelijk betrokken willen blijven. Het unieke aan de competitie is de samenwerking tussen verschillende soorten studenten: TU/e-studenten zijn creatieve breinen, Summa-studenten weten wat leeft op de werkvloer en toepassingsgerichte Fontys-studenten brengen die werelden bij elkaar. Aan het eind van deze dag worden de ideeën gepresenteerd. De beste vijf zorginnovaties gaan door naar de volgende ronde.

Snelkookpan
De winnende teams krijgen tot april begeleiding van experts, bedrijven en zorginstellingen om hun plan zo goed mogelijk uit te werken. Later presenteren zij hun zorginnovatie aan een groep enthousiaste bedrijven. Vervolgens wordt elk team gekoppeld aan een bedrijf, om de implementatiesnelheid van de zorginnovatie zo hoog mogelijk te maken. Na deze samenwerking wordt op 24 mei (tijdens de Dutch Technology Week) de winnaar van de Slimmer Leven Challenge 2016 gekozen.

De Slimmer Leven Challenge wordt georganiseerd door de Coöperatie Slimmer Leven 2020, Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven, Summa College en Brainport Development. De Slimmer Leven Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant, TU/e Innovation Lab, Eindhoven Studentenstad en Xitroom.