Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Slimmer Leven Huis toont zorg van de toekomst

19 mei 2016

Op het 18 Septemberplein in Eindhoven staat tijdens de Dutch Technology Week het Slimmer Leven Huis. Het is dé plek waar iedereen kan ervaren welke slimme oplossingen er worden bedacht voor de gezondheidszorg. Nu en in de toekomst. Bezoekers van het Slimmer Leven Huis kunnen er ook terecht om een gratis gezondheidstest te doen. De deur van dit bijzondere ´zorghuis´ gaat woensdag 25 mei om 12.00 uur open, voorafgegaan door een flasmob van dansende NAO-robots van Fontys Hogescholen.

Het Slimmer Leven Huis wil een breed publiek betrekken bij de vragen over de gezondheidszorg van de toekomst. Voor de gelegenheid is daarom een groep mantelzorgers uit de Brainportregio gevraagd om het Slimmer Leven Huis te openen. Het Slimmer Leven Huis bestaat uit een Care@Home van De Meeuw; een mobiele mantelzorgwoning met slimme oplossingen die het mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen.

Tent

Aan de Care@Home zit een ruime tent; het tweede deel van het Slimmer Leven Huis. In dit deel zijn andere toepassingen te vinden die langer zelfstandig thuis wonen mogelijk maken, van onder andere Centrale24, Philips, Het Huis van Morgen en Van Egdom Security. Alle demonstraties vallen onder de drie thema’s die centraal staan in het huis: Slimmer Wonen, Slimmer Zorgen en Slimmer Samen.

Burgers

Het Slimmer Leven Huis is een initiatief van de coöperatie Slimmer Leven 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners en leden, waaronder: Centrale24, De Meeuw, Philips en Van Egdom Security. Coöperatie Slimmer Leven 2020 wil behalve bedrijven, kennisinstellingen en overheidsinstellingen ook nadrukkelijk burgers betrekken bij het vinden van slimme oplossingen en technieken in de zorg. De onderlinge samenwerking tussen ondernemer, patiënt, mantelzorger, zorgverlener, student of beleidsmaker zullen leiden tot versnelde ontwikkeling en toepassing van zorgtechnieken, zo is de verwachting.

Regionaal panel

Via Brainport Healthy Living Lab kan iedereen zich laten registreren voor een regionaal panel dat meedenkt en doet over nieuwe toepassingen in de zorg. In het Slimmer Leven Huis is meer informatie te krijgen en kunnen mensen zich registreren voor het panel.

Meer weten over het Slimmer Leven huis? Klik hier

Het Slimmer Leven Huis is een initiatief van Coöperatie Slimmer Leven 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door: de Dutch Technology Week, Brainport Development, De Meeuw, Welzijnservices, Centrale24, Mextal, Philips, Van Egdom Security, HELICOPTER, Het Huis van Morgen (initiatief van CIC), Summa Zorg, ZuidZorg, ConnectZorg, Vitalis, Zorgbelang Brabant, Eindhoven 365, Gociety, Fortados en het Van Abbemuseum.

  • 2.6.3-GoLivePhone-pilot
  • 4368334434 baf430cf51 o
  • Afbeelding-079
  • BvOF-2014 0524 ARU-High-Tech-Ontdekkingsroute