Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

​ Spin-off SPIKE Technologies wil de wereld veroveren

03 mei 2019

Op de Automotive Campus in Helmond zit sinds kort SPIKE Technologies gevestigd. Deze startup is ontstaan vanuit TU/e-studententeam Storm, die ruim 2 jaar geleden in 80 dagen de wereld is rondgereisd op een zelfontwikkelde elektrische motor. Het 12-koppige bedrijf legt zich toe op het ontwikkelen van batterijpakketten en elektrische aandrijflijnen. Deze hebben ze al ontwikkeld voor elektrische motorfietsen in Afrika, omgebouwd vanuit bestaande modellen. Tijdens het proces liepen ze tegen dezelfde problemen als veel andere OEM’ers (Original Equipment Manufacturers) aan; de bestaande batterijpakketten verloren te snel capaciteit en pasten simpelweg niet in de voertuigen. Ook was de actieradius te laag. Daarom besloot de startup zelf modulaire batterijpakketten te ontwikkelen om daarmee andere partijen te helpen.

Flexibele batterijoplossingen

En daarmee lijkt SPIKE Technologies een gat in de markt gevonden te hebben. CEO Bas Verkaik: “Het aanbod accupakketten voor een groot aantal elektrische voertuigen, zoals motoren, scooters, tuktuks, kleine auto’s en kleine elektrische vervoersmiddelen, die op kleinere schaal worden geproduceerd valt erg tegen. Wij verwachten dat we met onze flexibele batterijoplossingen het verschil kunnen gaan maken.”

Productie op Automotive Campus van start

Binnenkort worden de eerste batterijpakketten voor de eerste klanten geproduceerd vanuit de Automotive Campus. Verkaik: “Deze plek is voor ons heel logisch. Niet alleen zitten hier tal bedrijven en organisaties waar we mee samen kunnen gaan werken of al mee samenwerken, ook bevinden zich hier potentiële opdrachtgevers. Daarnaast heeft de campus nationaal én internationaal gezien een naam opgebouwd. Daar kunnen wij als startende onderneming mooi van profiteren.”