Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Start vierde editie van de TU/e Contest

16 januari 2018

Vanaf 15 januari 2018 gaat de 4e editie van de TU/e Contest van start. De TU/e Contest is een samenwerking tussen de TU Eindhoven, jongeren marketingbureau Soapbox en meer dan 20 toonaangevende bedrijven en organisaties uit de Brainport regio. De TU/e Contest daagt studenten van de TU Eindhoven uit om hun innovatieve idee, prototype, businessplan of research project verder door te ontwikkelen binnen het netwerk van de TU/e Contest. Het netwerk bestaat uit bedrijven zoals ASML, Philips, Thermo Fisher Scientific, KPN, Medtronic, Océ, TBI en meer.

De TU/e Contest is zo vormgegeven dat studenten het netwerk rondom de TU/e Contest leren kennen, gekoppeld worden aan de juiste partnerbedrijven op basis van technische clusters en samen met coaches van deze partners hun unieke innovatie verder doorontwikkelen. Zo worden er chatsessies, training- en workshopdagen georganiseerd, kunnen deelnemers een businessplan uitwerken en worden ze optimaal klaargestoomd om de pitch van hun leven te geven tijdens het finale event op 22 mei in de Blauwe Zaal van de TU Eindhoven.

In de voorbije edities zijn een aantal student-ondernemers uitgegroeid tot serieuze ondernemers. Zo won Willem Brekelmans met zijn team afgelopen editie de ASML Makers Award voor hun project ‘Ares Analytics’. “De TU/e Contest was voor ons een perfecte manier om bekend te worden bij businesspartners van deze innovatiewedstrijd. Hier ontvingen wij specifieke coaching van Thermo Fisher Scientific over hoe je betrouwbaar metingen kan uitvoeren. Nu worden we begeleid door een team van ASML in projectmanagement en het opzetten van een goed onderzoeksplan.”

Eline van den Haak won met haar project ‘Soil Optimizer’ de eerste editie van de TU/e Contest in 2015. De Soil Optimizer is een innovatieve bodemanalysator die boeren helpt om precies te bepalen hoeveel bemesting en chemicaliën nodig zijn om hun gewassen optimaal te laten groeien. “Ik heb heel veel bedrijfscontacten over gehouden aan mijn deelname aan de TU/e Contest en een mooie cheque, waardoor ik een vliegende start heb gemaakt met mijn bedrijf Haak Innovations”, aldus Eline. Na het winnen van de TU/e Contest heeft Eline onder andere ook de High Tech Piek Award gewonnen, stond ze in de finale van de Philips Innovation Awards en is ze in Sillicon Valley geweest om haar product in de markt te zetten.

Lex Lemmens, Dean Bachelor College, is de founding father van de TU/e Contest: “We vinden het belangrijk dat onze studenten, naast hun studie, worden uitgedaagd om innovatief, creatief en ondernemend bezig te zijn. De TU/e Contest is hier uitermate geschikt voor”. In 2018 gaat de TU/e Contest verder onder de vlag van het nieuwe TU/e innovation Space. Isabelle Reymen, Scientific Director TU/e innovation Space, is verheugd over de mogelijkheden van de TU/e Contest: “studenten krijgen de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met ondernemerschap en tegelijkertijd kunnen ze gemakkelijk in contact treden met het netwerk van businesspartners”.

Inschrijven voor de competitie is mogelijk tot en met donderdag 12 maart 2018 via het online platform www.tuecontest.nl.

Bekijk hier de aftermovie van 2017. 

Meer informatie op www.tuecontest.nl