Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Stichting Innovation District Strijp-T: samenwerking versterkt innovatie in de maakindustrie

16 mei 2019

Door de tientallen op Strijp-T gevestigde bedrijven en organisaties met elkaar te verbinden, kan de innovatie in de Eindhovense maakindustrie verder versterkt worden. Om die ambitie concreet vorm te geven is de Stichting Innovation District Strijp-T opgericht. VanBerlo-oprichter Ad van Berlo is voorzitter van het eerste bestuur.

“De nieuwe stichting gaat actief organisaties en de mensen die er werken met elkaar verbinden om zo het innovatieklimaat te versterken”, zegt Ad van Berlo. “Strijp-T is niet voor niets het gebied in Eindhoven waar traditie en innovatie samenkomen en ideeën tot leven worden gewekt. Experimenteren, vernieuwen en versnellen, het zit in het DNA van Strijp-T en dat is ook de reden dat de kans op succesvolle innovaties hier extra groot is.”

Strijp-T is een locatie met karakter, dichtbij de binnenstad en met een uitstekende bereikbaarheid, waar duurzaam ondernemen in een inspirerende en dynamische omgeving mogelijk is. Hoewel het nieuwe Strijp-T nog volop in ontwikkeling is, zit de slogan “Make, Create, Innovate” diep geworteld in het gebied. Philips heeft er zijn grootse successen behaald en spin-offs zoals NXP en ASML zijn hier ontstaan. Met van oudsher een sterke basis in de hightech maakindustrie is Strijp-T de bakermat van de Brainportregio. Het is de plek waar nog altijd nieuwe technologieën worden ontwikkeld, bijvoorbeeld door bedrijven als VanBerlo, Additive Industries, CTOUCH, Amber en Thermo Fisher Scientific. Ook Fontys ICT is er gevestigd en Brainport Development neemt er binnenkort zijn intrek.

Strijp-T is ook een onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute op 25 mei tijdens de Dutch Technology Week. Op deze dag kan je onder andere bedrijven als Additive Industries en het Innovation Powerhouse bezoeken. Meer informatie over Strijp-T tijdens de High Tech Ontdekkingsroute vind je hier