BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Studentenflat op campus TU/e

10 juli 2015

De transformatie van het gebouw Potentiaal tot wooncomplex op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat starten. Daarvoor hebben de betrokken partijen vrijdag 10 juli de handtekeningen gezet. Het plan komt van bouwer Dura Vermeer en architectenbureau Diederendirrix. Vastgoedbelegger en verhuurder Camelot wordt de nieuwe eigenaar en exploitant van het gebouw.

De TU/e en Dura Vermeer hebben in 2014 al een ontwikkelingsovereenkomst gesloten. Het bouwbedrijf gaat het voormalige faculteitsgebouw van Electrical Engineering transformeren tot een woontoren, inclusief ruimte voor culturele verenigingen, commerciële doeleinden en onderwijs. Het gebouw dat zestien verdiepingen telt, krijgt zo’n 430 zelfstandige studentenstudio’s. Oplevering vindt plaats voor het begin van het academisch jaar 2016 -2017.

Verblijfskwaliteit

De transformatie van Potentiaal draagt ertoe bij dat het TU/e Science Park aantrekkelijker wordt voor studenten, onderzoekers en ondernemers. De TU/e haalt diverse culturele verenigingen en ondernemers naar het TU/e Science Park. Potentiaal draagt daarmee bij aan het doel om de campus meer verblijfskwaliteit geven en het internationale karakter te versterken). Behalve woningen komt er ook 5500 vierkante meter ruimte voor campusbrede activiteiten.

Vestide

Overigens verrijst zo’n honderd meter verderop binnenkort nog een toren met driehonderd woonunits op het TU/e-terrein. Die studentenwoontoren wordt gebouwd door corporatie Vestide, en zal medio 2016 klaar zijn. Direct na oplevering van deze studentenwoontoren zullen de 186 tijdelijke wooneenheden op het TU/e Science Park worden verwijderd.