Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Studententeam InMotion koopt chassis van de Britse autofabrikant Ginetta

06 juni 2019

InMotion, een Nederlands studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven, gaat een chassis van de Britse race autofabrikant Ginetta gebruiken om een stap dichter bij hun doel te komen om in 2 minuten op te kunnen laden in 2023. InMotion wil het elektrisch opladen herdefiniëren door de ontwikkeling van een technologie genaamd Electric Refueling. Deze technologie gaat het mogelijk maken om een elektrische auto even zo snel op te laden als dat het duurt om een normale brandstof auto vol te tanken. InMotion gaat hun technologie laten zien op de 24 uur van Le Mans in 2023 om te bewijzen dat het ook functioneert onder de meest extreme condities.

Ginetta is een bekende naam in de motorsport wereld, door hun technische expertise, uitgebreide kwaliteitscontrole en ervaren personeel te combineren stellen ze raceteams in staat om te winnen. Ook deed het bedrijf vorig jaar mee aan de hoogste klasse van de 24 uur van Le Mans, een prestatie die in lijn staat met het doel van InMotion om met Electric Refueling mee te doen aan deze race.

Hoofd Engineer Chassis van InMotion, Julian Schokking: “Omdat InMotion nu gaat werken met een chassis van Ginetta kunnen we onze coureurs garanderen dat de auto betrouwbaar, veilig en van hoge kwaliteit is. Daarnaast zorgt het ervoor dat we ons compleet kunnen concentreren op de ontwikkeling van Electric Refueling”. InMotion werkt ook samen met een aantal andere bedrijven, zowel bekende als onbekende namen in de motorsport.

Lawrence Tomlinson, de voorzitter van Ginetta, voegt toe: “Als race autofabrikant zoeken we altijd naar manieren om de volgende stap te zetten in het maken van race auto’s. InMotion heeft ambitieuze doelen neergezet voor de aankomende jaren en we kijken uit naar hun ontwikkeling.”