BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Swanenberg een echte Helmondse parel

02 februari 2016


Je krijgt een Helmonder wel uit Helmond, maar Helmond niet uit een Helmonder. De trots en verbondenheid die de inwoners voelen voor hun stad is terecht. Met een rijk verleden in de metaal- en textielindustrie, heeft Helmond zich ontpopt als economische motor door blijvend te vernieuwen. Een goed voorbeeld daarvan is het bedrijf Swanenberg Hydraulic Systems. Op donderdagavond 28 januari brachten Helmondse raadsleden en een delegatie van Brainport Development een bezoek aan deze onderneming tijdens de ontmoeting Brainport in Bedrijf.

Helmond neemt een prachtige positie in binnen het huidige ecosysteem van Brainport. De gemeente maakt deel uit van een hightech en design netwerk waar de nieuwste technologieën, vooruitstrevende talenten en creatieve producten te vinden zijn. Wethouder Jos van Bree was dan ook in zijn nopjes dat Laurens Swanenberg zijn onderneming openstelde voor een bedrijfsbezoek. ¨Swanenberg Hydraulic Systems is een echte parel van Helmond¨, aldus Van Bree bij zijn introductie.

Hydraulische
Tijdens de rondleiding in het bedrijfspand aan de Achterdijk werd duidelijk waarom. Swanenberg Hydraulic Systems, opgericht in 1945, is een modern bedrijf waar de medewerkers op alle disciplines uit de voeten kunnen en daarom ook zelf gemakkelijk met doordachte oplossingen komen voor technische vraagstukken. Het zijn stuk voor stuk specialisten die dagelijks bezig met het ontwikkelen en bouwen van duurzame, innovatieve maar vooral ook betrouwbare hydraulische oplossingen voor de industriële en mobiele markt. Het gaat om food, automotive, industrie, luchtvaart, civiele techniek en speciale projecten.

¨We beschouwen het als onze missie om dingen in beweging te zetten op een energiezuinige en milieubewuste manier.” We zijn regionaal en internationaal actief, vertelt Laurens Swanenberg.

Technologie
Vorig jaar vierde de onderneming het zeventigjarige jubileum. Door de jaren heen is het altijd een hecht familiebedrijf geweest en dat zal ook in de toekomst zo blijven want de zoon van directeur wil het stokje gaan overnemen. Met het oog op de komende jaren wil Swanenberg flink investeren. Niet alleen in technologie en materieel maar zeker in kundige medewerkers. Laurens Swanenberg: ¨In ons vakgebied is het moeilijk om geschikt personeel te krijgen, dus proberen we de jeugd te interesseren en te motiveren voor een technisch vak. We doen onder meer mee aan de Dutch Technology Week en werken prima samen met ROC Ter Aa.¨